torsdag 18. mai 2017

Vektøkning svangerskap

Vektøkning svangerskap

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Stor vektøkning i svangerskapet øker risikoen for svangerskapsforgiftning, for å føde et stort barn, og for at barnet senere i livet skal bli overvektig.


Det er ikke én størrelse som passer alle, når det gjelder vektøkning hos mor i svangerskapet. Vektøkning i svangerskapet påvirket i seg selv risikoen for overvekt hos barnet – uansett mors vekt før hun ble gravid. Funnene kan bety at overernæring av fosteret gjennom mors vekt og vektøkning øker risikoen for senere overvekt, og at økende forekomst av overvekt hos kvinner kan forsterke epidemien i neste ledd. Kalkulator over vektøkning i svangerskap. De komplikasjonene forskerne undersøkte i forbindelse med studien, var blodtrykkssykdommer hos mor, svangerskapsdiabetes, keisersnitt, fosterdød og altfor stor fostertilvekst.


Resultatene viste at en vektøkning mellom første og andre svangerskap økte risikoen for alle disse komplikasjonene. I løpet av et svangerskap skal du legge på deg mange kilo, noe som føles uvant for en del kvinner som ellers prøver å holde vekten stabil. Jo tynnere du er, desto viktigere er det at du legger på deg nok når du er gravid. I denne artikkelen gjennomgås aktuelle sider ved ernæring og graviditet med særlig vekt på betydningen av overvekt for svangerskap og fødsel. I tillegg diskuteres nyere studier rundt sammenhenger mellom ernæring og vekst i fosterlivet og helse og sykdom i neste generasjon.


Spørsmål: Jeg er i uke og har lagt på meg 5kg. Er denne vektøkning normal? Hvorfor øker vekten? Det er klart at det kan være stressende å passere de kiloene. Faktum er at man ikke behøver å gå opp mer i vekt enn det, sier hun til Alltombarn.


Råd om trening i svangerskapet omfatter råd for å fremme generell helse og fysisk form, og hva slags trening og intensitet du bør velge. I siste avsnitt omtales idrettsutøvere spesielt. Gravide med et normalt svangerskap bør få tilbud om et.


Vektøkningen hos gravide bør følges og tilpassede råd bør gis ved for lav eller for høy vektøkning. At det er sunt og positivt for gravide med et normalt svangerskap å holde seg i form, er godt kjent. Trening under tilsyn av fagpersoner kan også bidra til å forebygge stor vektøkning blant gravide. Jeg var kilo lettere nå når jeg ble gravienn med forige. Overlegen Marie Cedergren har forsket på svangerskap og vekt, og er klar over at gravide kvinner stresser over at de passerer normalen for vektøkning.


Tror det er siden jeg ammer fremdeles. Hm, jeg har som mål å ikke gå opp så mye som i forige svangerskap , for det ble så tongt på slutten. Slanking er ikke tilrådelig under svangerskap. Ernæringsfaglig rådgiver og Side2-journalist Silje Bjørnstad mener hovedfokuset bør være på å få dekket kroppens næringsstoffbehov fremfor å la vekttall ta kontrollen.


Her er det viktig å påpeke at det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er riktig vektøkning i svangerskapet. Selv gikk jeg opp kilo, og nesten alle kom siste tredjedelen av svangerskapet. Ei venninne av meg la på seg nesten alle kiloene i begynnelsen av svangerskapet siden hun mistet helt matlysten ettersom magen vokste og klemte på tarmsystem og magesekk. HbA1c er i normale svangerskap fra og med 2. Noen bruker også blodsukkersenkende tabletter. Første kontroll handler om levevaner, forberedelse til svangerskap , fødsel, amming og livet som foreldre.


Hensikten er å identifisere dine behov og å identifisere hva som er viktig for deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg