fredag 5. mai 2017

Økedager baby

Search For The Baby. Du kan ikke forvente at barnet av seg selv finner et fast og regelmessig søvnmønster de første ukene. Men det er ikke dumt å starte med gode vaner og små ritualer som etter hvert vil lære barnet forskjellen på dag og natt og hjelpe det til å falle i søvn både om kvelden og når det våkner om natten. Lillemann på mnd har vanligvis spist ca to ganger fra han la seg på kvelden til det er morgen.


Men siden fredag har han våknet ca annenhver time hele natten for å spise. Han spiser forsovidt godt på dagen. Jeg er mor til en lita jente på dager. Jeg har til tider mye mer melk enn hun trenger.


Derfor tømmer jeg brystene etter de måltidene hvor hun ikke spiser alt. Er det da sannsynelig at jeg unngår økedagene hennes? Hvis jeg alledere har mer. Hvor tidlig kan økedager komme, og hvordan opplever dere dem?


Hvordan vet man at det er økedag? Reiser, oppussing eller dårlig stemning i hjemmet kan i denne tiden få innvirkning på barnets søvnmønsteret. Likevel opplever mange at barnets døgnrytme blir bedre, og våkenettene færre. Sitter her og tåreme renner.


Babyen min nekter å sove, har sovet kun to timer siden i morges. Det vil være dager hvor barnet er ekstra tørst og ekstra sultent, som økedager , for eksempel. Har babyen din feber, så er det naturlig at babyen vil ønske å ammes mye fordi væskebehovet øker. Og det er bra – da får babyen ekstra væske fra morsmelken. Hadde en trøblete start med tilegg og pumping, men har fullamma i ca.


Kan det hende at jeg ikke merker økedagene? Bare jeg som er på runde med økedager ? Lillemor er uke og skal plutselig ha pupp konstant etter en liten uke der det hadde roet seg Nydelig vær ute, men her sitter vi - inne og ammer. Her har det vært mange ulike dager gitt, har hatt økedager.


I går hadde vi en skikkelig være våken dag. De flest lærer seg bokstaver i 1klasse, de fleste klarer også å løse lesekoden da også, selv om målet for skolen i 2klasse. Jeg hadde en unge som lest før hun startet i 1klasse og en som såvidt klarte å skrive navnet sitt, hun hadde null anelse om hvem bokstaver hun hadde i navn. Helsedirektoratet mener fullamming fram til din baby er seks måneder som det beste alternativet for barn - dersom barnet får nok morsmelk og vokser som det skal.


Men det er ingenting i veien for å begynne med mat fra din baby er cirka fire måneders alder. Anonym bruker skrev: Sjefen din sjekker vell ikke om mannen tok fri eller ikke? Men det jo være at sjefen til hi er troendes til det, høres ut som en vanskelig arbeidsgiver det der. Eller at han blir enda mer grinete hvis han tror de begge.


Under økedagene går imidlertid hyppigheten på avføringen litt ne og det kan noen ganger gå over en uke uten avføring. I følge helsesøster og ammehjelper i Ammehjelpen, Vibeke Høgseth er ikke dette forstoppelse, men det skyldes at barnet fordøyer melken helt. Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer. De første dagene er den seig, svart og uten lukt.


Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang. Gradvis vil det gå lengre tid mellom måltidene. Barnet bør også få bestemme hvor lenge det skal ligge ved brystet.


For en to uker gammel baby er gjennomsnittstiden minutter per målti men det er store variasjoner fra barn til barn både når det gjelder varighet på måltidet og tiden mellom hvert måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg