mandag 15. mai 2017

Feber barn 2 år

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne.


Bronkiolitt - Virusinfeksjon i nedre luftveier hyppigst hos barn under år.

Spedbarn rammes hardest og kan bli ganske medtatte med uttalt tung og hvesende pust. Lungebetennelse - Infeksjon i nedre luftveier, hyppigst viral årsak hos barn. Gir ofte raskt høy feber , tungpust og nedsatt allmenntilstand. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand.


Jo yngre barnet er, jo lettere blir det alvorlig dehydrert ved feber og oppkast, sier helsesøsteren. Størdal forklarer at oppkast ved feber først kan bli farlig når det går utover væskebalansen. Ved kraftig og langvarig oppkast er særlig spedbarn under ett år utsatt, de har mindre reserver og blir derfor lettere uttørket, sier legen.

Hermansen mener det varierer hvor bekymret foreldre er for barn med feber. Graden av bekymring bygger på egen erfaring og opplevelser, og kan også variere ut fra hvilke nettverk man har,. Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt.


Les mer om temperaturmåling her: 3. Hvor lenge har barnet hatt feber ? Mindre enn døgn: Det kan være mange årsaker til barnets feber. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen. Rundt 1-årsalderen vil mange barn ha fått de åtte fortennene. Deretter kommer 1-årsjekselene, hjørnetennene og de bakerste -årsjekslene i tur og orden til barnet er -år. Felling av melketennene begynner i 5-6-årsalderen.


Er det vondt å få tenner? Tannfrembruddet skjer uten sår, men det kan gi trykk og kløe. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Hyppigst forekommende i alder 1-år.


Kan forekomme opp til års alderen, svært sjelden etter det.

Barn Febernedsettende medisin til barn. Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner. Meget vanlig, men nokså ukjent sykdom som forekommer hos barn i alderen seks måneder til tre år. Fem til ti dager etter at barnet er smittet får det høy feber i to-tre dager.


I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer. Deretter faller temperaturen samtidig som barnet får utslett. RS-virus rammer særlig små barn mellom måneder og år i vinterhalvåret, og man regner med at de aller fleste barn har gjennomgått en slik infeksjon før de fyller år.


RS-virus spres hovedsaklig via dråpesmitte fra nese og svelg, men kan også smitte ved håndkontakt, leker og felles håndklær. De fleste barn har hatt diaré minst én gang før de er fem år , men du kan gjøre mye for å hindre infeksjonsspredning. Diaré gir tynn og hyppig avføring, vanligvis mer enn tre ganger daglig. Barnediaré kan også føre til oppkast, magesmerter, lett feber og dårlig matlyst.


Barn som er rundt ett år puster omtrent ganger per minutt i hvile. Barn på rundt fem år puster cirka ganger per minutt i hvile. Virker barnet stivt i nakken?


Feberen er en del av kroppens forsvarsverk mot infeksjoner. Mange barn tåler feber godt, og man bør vurdere allmenntilstanden mer enn temperaturen før man gir febernedsettende. Gi barn nok drikke, gjerne søt drikke, så de får i seg kalorier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg