tirsdag 23. mai 2017

Bakte poteter i ovn

Bakte poteter i ovn

Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff.


Bakte poteter i ovn

Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Bruk jevnt store poteter.


Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset.


Nå er potetene klare for baking i ovn. Stek søtpotetene i ovnen til de blir gylne og møre, det tar omtrent minutter. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.


Bakte poteter i ovn

Knus flaksalt og limeskall sammen i en morter eller i en kjøkkenmaskin med kniver. Rør sammen hvitløkmajones og chilisaus. Forvarm ovnen til 2grader. Gni dem inn med litt salt og olje, da blir skallet sprøtt og smakfullt. Du kan gjerne pakke i folie, men da blir skinnet mykt, og poteten fuktiere inni og mindre luftig).


Bak i ovnen i minutter til poteten er myk tvers igjennom. Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og ellers kjøtt og sildevarianter. Flere oppskrifter med bakte poteter. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.


Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis. Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas. Riktig steketemperatur og steketi en god klunk olivenolje, maldonsalt, pepper, gjerne en neve friske urter gjør at noe som i utgangspunktet kan ansees som en kjedelig og tam råvare, blir til en skikkelig godsak. Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an.


Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId!


Fyll dem med det du liker best. Mulighetene er mange. En klatt med dette i den bakte poteten smaker kjempegodt. Et dryss med revet ost over fyllet og sette potetene inn i ovnen igjen noen minutter til osten har smeltet er også kjempegodt.


Server bakte poteter med en grønn salat til og du har en velsmakende rett. Denne oppskriften på kyllinglår i ovn er en enkel måte å lage mat til mange, med veldig liten innsats. Poteter bakt i langpanne i ovnen er en enkel og kjempegod måte å tilberede poteter på.


Les mer om bakt potetet, bakepoteter og mye mer på Lise Finckenhagens. Damp potetene raskt i en kjele så de så vidt er myke. Legg dem enten i folie eller en ildfast form, hell over olivenolje og rist godt.


Legg i hvitløksfedd og rosmarin, strø på flaksalt og bak til potetene er gylne og har fått en sprø stekeskorpe, ca. Sett ovnen på 2°C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfed smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.


Jeg lagde middag til over personer på hyttetur engang, og vi skulle ha helstekt indrefilet, og jeg ville gjerne ha bakte poteter til. Men, vi hadde bare en ovn ! Problemet ble løst ved å koke potetene nesten møre, også ble de lagt på glørne i peisen til de var gjennommøre. Det er til dags dato de beste potetene jeg har spist! Jeg bruker som sagt Amandinepoteter.


Om jeg ikke får tak i det, bruker jeg mandelpoteter - også en potet som inngår i kategorien melne poteter. Det er viktig å tørke dem for å unngå soggy resultat. Vask potetene og tørk dem godt. Fra jeg leste Pascales oppskrift til det var poteter i ovnen tok det bare én time. Den eneste endringen jeg gjorde var å redusere mengden av stekefett.


Bakte poteter i ovn

Jeg lot også litt av skallet være med (jeg skrelte dem bare delvis) for å holde litt igjen på næringsstoffene - og dessuten synes jeg de ser bedre ut slik og teksturen blir bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg