torsdag 25. mai 2017

Kan gravide spise brie

Se oversikt over hvilke oster gravide trygt kan spise. Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt, for eksempel på pizza og gratenger, er trygge å spise for gravide. Gjennom varmebehandling over ºC i mer enn sekunder vil Listeriabakterien dø. Du kan derfor fint spise alle ostetyper som du vet har vært varmebehandlet godt.


Når du er gravid er det ekstra viktig å spise variert slik at du får i deg alle de næringsstoffene du trenger. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Bakteriene forsvinner ved varmebehandling, hvilket betyr at gravide kan spise ost som er stekt i ovnen. DU blir ikke syk, men ungen din kan bli syk, skadet eller dø! Vil du risikere det altså?


Hjelper ikke fryse mot listeria, den liker kulda, og spekemat kan inneholde listeria i tillegg til toxo. Hvis dere mener man er hysterisk som ikke kan spise dette under gravitiet så bryr dere dere virkelig ikke om ungens helse. Men det betyr ikke at man aldri kan nyte litt brie eller blåmuggost som gravid , den må bare varmes til over grader først.


Om man varmebehandler ost godt, kan alle typer oster trygt spises av gravide. Eksempler på dette kan være ost på pizza, ostesmørbrø lasagne eller bruk av ost i sauser, avslutter Glemminge Arnesen. I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.


I dag var jeg på restaurant og spiste club sandwich med kylling. Etter en stund oppdaget jeg at det var brie på den (innimellom skivene). Jeg slutta selvsagt å spise da, men har nok fått i meg noen gode tygg med brie.


Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Jeg tror ikke den har vært varmebehandlet, men den var lunken. Disse ostene kan derfor trygt spises av gravide. Myke oster og muggost. Det har blitt påvist listeria i myke og halvmyke oster - som for eksempel Brie og Camembert - og i muggoster som Gorgonzola, selv om disse er laget av pasteurisert melk.


Likevel trenger du ikke spise for to fullvoksne når du er gravid , det er faktisk forholdsvis lite ekstra energi du har behov for hver dag, sier Hennig Havdal. Hun anbefaler dessuten at gravide sørger for å ha et variert kosthold. Kan gravide spise salami og brie som er stekt i ovnen? Anonym bruker Anonym bruker.


Hvor farlig er det egentlig spise Brie under graviditeten. Derfor br gravide spise oppskret vakuumpakket kjttplegg ferskest mulig, dvs. Slik jeg har forsttt det, at gravide kan spise all ost fra Tine (chevre, brie , camembert, ridderost osv.). FÅ I DEG DISSE VITAMINENE OG MINERALENE.


Kostråd for gravide. Grunnen til at du må være forsiktig med enkelte matvarer, er at de kan inneholde stoffer som kan være skadelige for barnet. Her får du en fin oversikt over spekemat i svangerskapet.


Du kan spise kjøtt som gravid , men da er det noen ting du bør tenke over først. Må jeg spise brie og andre bløde oste under graviditeten? Svar Både ja og nej Du må gerne spise brie og andre bløde oste, hvis de er pasteuriserede. Hvis osten er lavet på upasteuriseret mælk, fraråder Sundhedsstyrelsen, at du spiser det, når du er gravid. Det bør likevel nevnes at dersom du fryser ned spekemat i en uke kan du spise det).


Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten. Det kan derfor være klokt å begrense vektøkningen, avhengig av hvor mye du legger på deg. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg