mandag 22. mai 2017

Reinsdyrkjøtt gravid

Gravide bør ikke spise reinsdyrkjøtt – FEIL! Det er sant at noen steder kan reinsdyrkjøtt , vill ferskvannsfisk, sopp og ville bær fortsatt inneholde noe radioaktivitet etter Tsjernobyl-ulykken. Men dette gjelder bare Buskeru Opplan Trøndelag og sørlige deler av Nordland. Legen min sa at viltkjøtt bare var bra for oss gravide , men det må som annet kjøtt være helt gjennomstekt.


Har spist finnbiff et par ganger etter jeg ble gravid , jeg. Tørka reinkjøtt, reinhjerte og slike ting skal du IKKE spise! Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


Jeg skal i en stor familiemiddag, påskeaften, og jeg vet at det kommer til å serveres reinsdyrkjøtt. Har lest på diverse internett sider at gravide ikke bør spise reinsdyrkjøtt fra enkelte områder. Hva menes med dette?


Spesielle anbefalinger for reinsdyrkjøtt. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning. Søk etter flere svar.


Skal serveres temmelig tradisjonelt, med poteter, rosenkål, gulrøtter og saus med geitost og seterrømme mm. Da har jeg beregnet greit da, kjøpte kg kjøtt, det er snakk om voksne og spisende barn:-) Liker å ha litt ekstra, og rester er bare fint. Oppskåret kjøttpålegg bør være ferskest mulig. Reinsdyrkjøtt i enkelte områder kan inneholde mye radioaktiv forurensning.


Sjekk holdbarhetsdatoen. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre den er varmebehandlet godt. Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse, fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna.


Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Du er blitt gravid ! En ny og spennende verden har åpnet seg.


Ja, for kostrådene kan være forvirrende. Matvanene dine under svangerskapet er med på å legge grunnlaget for barnets helse videre i livet – og kan hjelpe deg til å få en lettere fødsel. Norske matmyndigheter har derfor valgt å gi gravide det enkle rådet at de ikke bør spise spekemat i løpet av svangerskapet. Nå får du imidlertid også ferskt reinsdyrkjøtt i kjedene Meny og Spar. Forberede reinsdyrkjøtt.


Reinsdyr er veldig magert kjøtt, og skal derfor ha skånsom varmebehandling. Mat med radioaktiv forurensning. Hvis du spiser svært mye reinsdyrkjøtt eller andre matvarer som er plukket eller fanget i utsatte områder.


Les mer i matportalen om dette. Høyt inntak av koffein bør begrenses, da barnet kan få søvnforstyrrelser og bli irritabelt. Koffein finnes i både kaffe, te og kakao.


Tidligere var man redd for strålingen etter Tsjernobyl, det er man fortsatt, men dosene er endret. Spiser du mye mat fra utsatt område skal man være forsiktig, men en middag slik skal ikke være skadelig. Her kan du lese mer om dette på matportalen. Barn og ungdom, kvinner i fertil alder, gravide , eldre og blodgivere kan oppleve mangel på jern. Felles for alle gruppene – bortsett fra blodgivere – er at de ofte har et lavt inntak av mat.


Jernmangel gjør deg trøtt. Kroppen har evne til å opprettholde en konstant jernmengde i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg