mandag 10. desember 2018

Riskrem uten melk

Julemat for den matallergiske. Ved å bli medlem i NAAF støtter du en god sak og får mange gode medlemsfordeler. Trodde du riskrem var forbeholdt de som tåler melk ? Klart du kan lage melkefri, vegansk risgrøt!


Jeg syns riskrem blir best sammen med herlig saus. For de med ekstra søt gane karamellsaus, rødsaus eller frisk bringebærcoulis. Koketid: ca min.


En laktosefri og kremet variant av riskrem er perfekt å kunne by på i julesesongen slik at alle kan kose seg. Topp den med rød saus og hakkede mandler. Nå skal det jo sies at alle oppskriftene mine er jo uten melk – men noen ganger føler jeg for å spesifisere at det er det, sånn at folk som søker på internett kommer til det de leter etter.


Riskrem uten melk

For det er klart risengrynsgrøt hos Green Bonanza er plantebasert og vegansk, noe annet hadde jo vært… ganske rart, vil jeg påstå. Melkefri digg riskrem er enkelt å lage! Gjør slik: – Lag en diger porsjon risgrøt, her har du oppskrift.


Pisk opp for eksempel Oatley usøtet havrefløte, eller litt egensøtet kokoskrem (det tjukke i kokosmelkboksen) – Bland kremen med kald risgrøt, lag så tjukk eller tynn du vil ha riskremen. Tenk at man kan lage god risgrøt uten melk. Jeg har sett på diverse blogger at mange bruker en blanding av kokosmelk og annen væske, og selv om de lover at grøten ikke smaker kokos har jeg ikke helt klart å tro på det. Jeg er ikke spesielt glad i kokos, desverre. Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette.


Riskrem uten melk

Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Riskrem uten melk Økologisk og diettmat. Da Jane Johnsen vokste opp, var riskrem med rød saus fast dessert på julaften. Denne riskremen har Johansen fått flere gode tilbakemeldinger på;, blant annet at den ikke er like tung og mektig som vanlig riskrem.


Jeg prøvekjørte riskrem forrige helg, kokte en 15min-grøtvariant på sojamelk, og blandet med stivpisket Erlet (det var vel Annemede som tipset meg om Erlet første gangen tror jeg!) og litt vaniljesukker. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Ingen jul uten riskrem , og vet du hva? Kombinasjonen av soyamelk og kokosmelk gir en søt og god basisgrøt, og vispet havrefløte gjør desserten mindre mektig.


Riskrem uten melk

Den blir bedre uten meieriprodukter. Trikset med å få riskremen perfekt, ligger for meg i risengrynsgrøten. Uten Melk - Det er ikke alle som tåler mat med melk i. Men man kan spise godt for det. Her er gode oppskrifter på mat uten melk. Deilig fyldig shake helt uten melk og tilsatt sukker!


Hjemme hos oss bruker vi soyamelk. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert. Laktosefri riskrem og rød saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg