fredag 21. desember 2018

Influensa baby

Influensa baby

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Check out For The Baby. Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa -virus. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt.


Symptomer på influensa hos barn. Dersom barnet ditt har astma eller cystisk fibrose, kan det bli sykere av influensa enn andre barn. Da bør du ta kontakt med lege, sier Banitalebi.


Kontakt også lege dersom du hører surkling i lunger og hals. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


Virustypen som forårsaker influensa kalles influensavirus. Influensavirusene har evne til å forandre seg litt fra år til år, dette gjør at ingen blir helt immune mot influensa. Det må også lages ny influensavaksine hvert år. Influensa opptrer ofte i epidemier, det betyr at på et visst tidspunkt er det svært mange som får sykdommen samtidig.


De fleste blir rammet i influensa i vintermånedene, fra sent i desember til tidlig i mars. Det er umulig å beskytte seg mot influensa. En stor del av befolkningen er syke, og viruset smitter raskt. Innlagte barn med influensa bør dråpe- og kontaktsmitteisoleres på enerom helst med forrom.


Helsepersonell bør bruke frakk, hansker og munnbind (kirurgisk). Enhver barneavdeling bør ha planer for håndtering av større utbrudd av influensa. Man bør ta utgangspunkt i de sentrale helsemyndigheters vurderinger av hvor stort omfanget kan bli. Nytte av antiviral behandling av. Influensa , på den annen side, kan gi litt mer alvorlig sykdom, med høy feber, frysninger og muskel- og leddsmerter i hele kroppen.


Influensa baby

I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Influensa kommer også gjerne brått på, man får formelig en følelse av at det blir ”kastet på en”. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Tenker det er godt å slippe influensa høygravid eller rett etter fødsel. Baby er beskyttet noen måneder etter fødsel også. Et lite stikk i armen så er man jo ferdig og for meg er det verdt det. Når det gjelder influensa i svangerskap sier de dette: Med disse tallene synes jeg det er helt absurd å si at det er sunt å være syk, selv som gravid. Infeksjon med influensa er like vanlig blant gravide som hos kvinner ellers, men influensa kan ha et mer alvorlig forløp hos gravide, opplyser legen.


Influensa baby

Risikoen øker jo lengre ut i svangerskapet man kommer. Paulsen forklarer at dette er bakgrunnen for at gravide i 2. Jeg er så å si aldri syk, kanskje forkjølet 1-ganger i året og har aldri hatt influensa. Gynekologen min anbefalte å ta denne vaksinen, men kunne ikke si noe om ulempene ved og evt ta den. Ja, det er jeg heldigvis.


Har etter hvert blitt ganske flink til å snakke med behandler jeg har på akuttposten. Nå skal jeg snart få ny behandler på dps. Sjekk din baby for hovne kjertler og sår hals, som kan følge med en influensa.


Influensa baby

Jeg bruker ekstremt langt tid p. Babyen kan også kaste opp, har diaré, være uvanlig irritabel eller har magesmerter. Ring barnelege hvis barnet går høy feber, viser tegn på dehydrering som tørr hu trekker på øret hans, blir syk igjen etter å utvinne fra influensa eller har pustevansker. Influensa kan blant annet føre til lungebetennelse og forverring av kroniske sykdommer. Ved alvorlige komplikasjoner av influensa kan sykehusinnleggelse være nødvendig. Noen får varig svekket helse etter alvorlig influensasykdom.


Forkjølelse er litt verre å svare på, fordi mange forskjellige virus (som rhinovirus, RS-virus, adenovirus).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg