mandag 17. desember 2018

Servelat gravid

Servelat gravid

Dette er etter råd fra Myndighetene. Du kan spise alle våre kjøttpålegg bortsett fra roastbiff. Det er stor fare for rekontaminering og vekst av Listeria i slike produkter etter varmebehandling og små mengder Listeria som kan vokse til høye nivåer ved lagring.


Frysing vil drepe Toxoplasma, men ikke Listeria. Derfor holder norske matmyndigheter seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat. Eksempler på spekemat er fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv. Varmebehandler man spekematen, kan den trygt spises av gravide.


Så dette kan du spise i følge Nortura som også er Gilde og Prior. Akkurat som når vi testet leverpostei eller kokt skinke har vi samlet inn servelat fra de ulike dagligvarebutikkene. Her fant vi god servelat med skikkelig kjøttsmak og varianter som hadde lite kjøtt og lite smak.


Servelat gravid

Servelat er det man kaller et farseprodukt. Det betyr at ingrediensene blir finmalt og stappet som en pølse. Sammenlikner du servelat med salami, er servelat et ”sunnere” pålegg fordi det inneholder mindre fett, mer kjøtt, og langt mindre salt enn salami. En skive grovt brød med servelat , er noe som må sies å være et rimelig sunt pålegg. Mange, men ikke alle, får dilla på enkelte matvarer i svangerskapet.


Plutselig knasker de isbiter, digger makrell i tomat, eller bare må ha en spesiell is – så ofte som mulig. Kosthold for gravide. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Gravide kan smitte sitt barn uten selv å bli syk.


Infeksjon av fosteret inne i livmoren kan føre til fosterdød. Listeriose hos et nyfødt barn kan, dersom smitten har skjedd i livmoren, vise seg som fortidlig fødsel med nedsatt allmentilstand og symptomer på svikt i mange organer. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Pølsepålegg som salami, fårepølse og servelat er populære pålegg, ikke minst blant barn. Sammenliknet med en del andre typer pålegg, er det en del fett og salt i pølse, men servelatpølser inneholder ofte betydelig mindre salt og mettet fett enn for eksempel salami. Kan gravide spise servelat og kalverullade? Jeg er litt forvirret på hva som er greit. Spekemat, altså fårepølse og salami osv går ikke, men kokt skinke funker, altså mat som er varmebehandlet.


Jeg vet ikke om servelat og kalverullade er varmebehandlet. Salami og fårepølse tror jeg man skal holde seg unna, samt all spekemat. Men jeg tenker at så lenge det er fersk (nyåpnet) er det ikke så farlig å spise, men du skal være forsiktig om det har ligge åpent flere dager i kjøleskapet.


Lakris er greit å spise når man er gravid. Men som alle andre bør du ikke spise over gram lakris om dagen. Kalebasskrita, også kjent under navnet Calabas Chalk, som brukes av gravide kvinner i Vest-Afrika mot kvalme, kan inneholde store mengder bly.


Det er derfor direkte upassende for gravide kvinner å innta dette produktet. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Prosessen med å lage salami gjør at toxoplasmosen dør. Det anbefales ikke gravide å spise vakumpakket kjøttpålegg som har vært åpent lenge - selv om det ikke er utgått på dato engang. Ganske hysteriske retningslinjer for gravide , men det er for å utelukken en marginal sjanse for at barnet blir smittet med en eller annen bakterie.


Sauser og annen mat med myke oster, bør varmebehandles. Ikke server ost laget av upasteurisert melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg