torsdag 13. desember 2018

Atopisk eksem spedbarn

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


ATOPISK EKSEM BAK KNE: Bakside av knær er et vanlig område hvor utslett kan oppstå ved atopisk eksem.

Det unormale ved huden hos de med atopisk eksem er at den er for lite fet og for dårlig til å holde på fuktighet. Atopisk eksem er en vanlig hudsykdom. De fleste blir symptomfrie i ungdomsalder, men utvikler lettere astma, allergier og håndeksem i voksen alder.


Forekomsten av atopisk eksem hos voksne er 2-. Omlag tre prosent av alle spedbarn utvikler atopisk eksem. Det er ingen kjønnsforskjell i forekomst. Her er effektive tips og råd for behandling av utslett og lindring av kløe.


Stikkord er gode rutiner og mye fuktighet. Rundt ett av fem småbarn plages av atopisk eksem i en eller annen gra og symptomene dukker ofte opp allerede i spedbarnstiden.

Sykdommen forårsakes av et samspill mellom gener og miljø. Optimal lokalbehandling er forbundet med redusert alvorlighetsgrad og forbedret livskvalitet. Ved atopisk eksem foreligger defekt hudbarriere, endret immunrespons og hudmikrobiota ( 2). Ved syv års alder er rundt kvitt eksemet.


Hovedplagen er kløe. Kjære foresatte til barn med atopisk eksem Jeg er år og mamma til en jente på år og en gutt på år som har hatt diagnosen atopisk eksem siden de var spedbarn. Vi har hatt mange år med utslett, kløe og søvnløse netter. Hva er atopisk eksem ? Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver. Klør barnet på huden, kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp.


Under flasset er huden rød. Hos spedbarn finner man utslettet typisk i hodebunnen, i hudfolder og i bleieregionen. Seboréisk eksem i en eller annen form finnes hos åtte til ti prosent av unge voksne, oftere hos menn enn. Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter.


Den starter ofte med intens kløe. Grunnen til at huden blir tørr er at den produserer for lite fett. Spedbarn kan ha atopisk eksem hvor som helst på hudoverflaten, med unntak av baken.


Ofte ses utslettet som 5-kronestore flekker.

Den mest effektive behandlingen ved eksem i hodebunnen er kortisonlinement. Eksem i hodebunnen. Dette må foreskrives av lege og er reseptbelagt. Barneskurv hos spedbarn kan behandles med salisylolje () eller Fungoral sjampo. Hvis eksemet ikke blir godt nok behandlet oppstår mye kløe, og oppklort hud kan reagere med å bli.


En baby eller et spedbarn kan også ha det da noen blir født med det. Man kan få atopisk eksem i ansiktet og ellers på kroppen. Symptomene hos voksne er de samme som hos barn, nemlig kløe og tørr hud. Ifølge Terje Nordengen, generalsekretær i Norsk Psoriasis- og eksemforbun blir huden overirritabel og med stor infeksjonstendens. Enkelte næringsmidler kan gi forverring av atopisk eksem , særlig hos barn (for eksempel kumelk, egg, fisk eller nøtter).


Andre matvarer kan frigjøre histamin og øke kløe og eksem , slik som sjokolade, vingummi, kininholdig brus, syrlige frukter (sitrus, sure epler), krydder, jordbær og ketsjup. Barn og babyer som har foreldre med astma, atopisk eksem eller allergi har økt risiko for å utvikle atopisk eksem. Hvis du har en følsom hudtype er du ekstra utsatt for å få atopisk eksem. Seborroisk eksem er relativt vanlig forekommende.


Allergier har betydning for noen, men aldri alene. Dette er en sykdom som er betinget i forhold til arv, genetikk, miljø og livsstil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg