onsdag 26. desember 2018

Baby oppkast

Check out For The Baby. Oftest er det en ganske fredelig og selvbegrensende tilstan men fordi det også kan ligge mer alvorlige årsaker bak bør man under alle omstendigheter være årvåken og følge med på babyens tilstand fortløpende, forteller Jay Chotai, lege iHjemmelegene. Du kjenner barnet ditt best – virker det slapt og ”ikke er seg selv” bør det undersøkes av lege. Tegn på dehydrering (få våte bleier, mørk urin, tørr munn og tørste) bør føre til at du tar kontakt med lege.


Dersom barnet har vondt i magen, får høy feber, blodig oppkast eller blod i avføringen, skal du også ta kontakt med lege. Men oppkast kan også skyldes forhold utenfor magetarmkanalen, for eksempel kan urinveisinfeksjon gi kvalme og brekning. Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner.


I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp? I kontrast oppstår oppgulp når en baby spiser for raskt og svelger luft. Deretter kommer maten uanstrengt ut gjennom munnen. Derfor kan det være ganske vanskelig å skille mellom oppkast og oppgulp.


Gulping kan betegnes som en lett flyt av mageinnholdet ut av munnen, gjerne ledsaget av en rap. Gulping vil normalt ikke påvirke barnets vekst eller trivsel. Så lenge barnet spiser godt, virker komfortabel og øker i vekt, er det liten grunn til bekymring.


Og husk: det er lett å overvurdere hvor mye barnet. En liten diarébleie på morraen i dag også. Føler fortsatt jeg sliter med å få i han nok mat fordi jeg har for lite å tilby han. En baby på mnd blir jo ikke mett av utvannet risgrøt og gulrotmos.


Hvis den slags oppkast , som tilsynelatende oppstår uten grunn, får lov til å fortsette, kan situasjonen bli vanskelig for både barn og voksne. Diaré gir tynn og hyppig avføring, vanligvis mer enn tre ganger daglig. Diaré går som regel over av seg selv i løpet av noen dager til en uke, uten legebehandling. Den største faren med diaré er at barn kan miste for mye væske og bli dehydrert.


Når barnet ditt kaster opp, er det ikke alltid omgangssyke som er synderen. Faktisk kan oppkast skyldes svært mange ulike ting. Gratis frakt fra 6kr. Search For The Baby.


Baby oppkast

Langvarige perioder med gråt er ofte en vanlig årsak til at babyen kaster opp. Dette er ufrivillig og krever anstrengelse. Når dette skjer, og din baby ikke presenterer andre symptomer, er det ikke nødvendig å bekymre seg. Reisesyke fra å sitte i bilen.


Hvis din daglige rutine inkluderer lange bilturer, kan bilsyke være årsaken til babyens oppkast. Ved diaré er det fare for dehydrering av små barn. Det er derfor viktig å følge med på barnet for å se om det viser tegn til dehydrering. Utredning er aktuelt ved magesmerter, oppkast med voldsom kraft, mistrivsel og manglende vektøkning.


Hvis barnet har smerter i magesekken eller spiserøret, kan de bli irritable og gråte mye. Ved kaffegrutlignende mørk oppkast bør lege også kontaktes. Dette kan være et tegn på blødning i magen eller spiserøret. Kroppslig, psykisk, sosialt.


Barnets utvikling i ulike aldre. Den kumulative risiko for å få epilepsi som barn (– år) er ca. Morsmelk er ekstra viktig når barnet er sykt. Sykdommen starter som regel akutt med kvalme og oppkast , magesmerter og feber.


Kvalme og oppkast gir seg som regel i løpet av 1-dager. Noen ganger litt lengre. De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner.


Kvalme er et symptom, det vil si at det kommer som følge av en eller flere årsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg