onsdag 26. desember 2018

Hva betyr navnet hedda

Hva betyr navnet hedda

Hedvig (også skrevet Hedvik på norsk) kommer fra tysk. Hedda har norsk navnedag 15. Begge delene, hed og vig, betyr kamp og strid. Folk brukte ordet i Norge for mange mange år siden.


Dette ble ofte brukt når man skulle lage mat å ha noe å steke i. Har sett flere artikler om dette. Syns det er et fint navn. Men det er et navn jeg har hørt så mye på småbarn de siste årene, at det for min del ikke framstår så veldig spennende (men nå trenger vel ikke alle navn å være så spennende, altså).


Litt som en del andre navn som har vært mye brukt de siste årene, som Nora, Hanna og Tuva. I Finlan Norge og Sverige er Helle et dobbeltkjønnet navn , som betyr at det er brukt av både gutter og jenter. Betydningen er noe usikker og kan bety navneinnvielse eller begge to.


Hva betyr navnet hedda

Romerne endret betydningen til at navnet stammet fra det greske ordet katharos som betyr ren. Navnet kan muligens også ha opprinnelse i den norrøne ordet kaða som betyr høne. Kaja er også en polsk variant av kvinnenavnet Karolina, og et estisk navn som. Et guttenavn av tysk opprinnelse. Vurderer litt om min kommende lille datter skal hete det, men er litt usikker.


HVA BETYR NAVNET DITT? Fornavn,guttenavn, jentenavn, hva betyr navnene ? Hva kan du bruke databasen til? Finne betydningen av så godt som alle navn - Finne ut hvor navnet kommer fra - Finne.


Finn ut hva ditt navn betyr her. Mitt navn betyr liten, ydmyk. Kommer fra det norrøne navnet Páll, en form av Paulus. Pål i Norge, og de fleste er omtrent like gamle. Statistikk over navn på alle personer som er folkeregistrert i Norge.


Alle navn med mer enn tre navnebærere gir treff i navnesøket. I tillegg hadde man navnene som sa noe om hvilket nummer man var i ungeflokken - slik som Tollef og Einar, sier Tangen. Også i dag har navnene betydning.


Frank betyr franskmann, Emma betyr universal og Helene betyr lys. Før dette var det ganske mange litt tvilsomme navn i kalenderen som ikke stammet fra historiske legender men fra ulike sagn og myter. Hvilke tall mener du? Der det står 1st, 2nd og 3rd?


Det er hvordan du er knyttet til dem. Vet du hva navnet ditt betyr , og hvor det kommer fra? Og passer det til din personlighet? Navnet mitt har to opprinnelser, og betyr to ting.


Hva betyr navnet hedda

Det ene er gælisk og betyr Irlan og den andre opprinnelsen er gresk, og betyr fred. Tenker litt at fred er et ord som passer godt for meg, da jeg er den m. Norrøne navn Liste over norrøne kvinnenavn Liste over norrøne mannsnavn Tilbake til den alfabetiske oversikten. Navnet Lea er kjent fra Det gamle testamentet der hun var søsteren til Rakel og kona til Jakob. I samfunnet der navnet først ble tatt i bruk, var en ku verdifull eiendom. Navnet blir også forklart med sliten eller matte øyne – tegn på et slitsomt familieliv.


Som foreksempel betyr Linda vakker, og David betyr å være elsket. Du vet kanskje hva ditt eget navn betyr , men det kan være artig å kikke i navnelister for å se etter venner eller familiemedlemmers navn. Sjekk hva navnet ditt betyr Nå får du enda bedre inspirasjon til å velge riktig navn til barnet ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg