onsdag 12. desember 2018

Sure oppstøt gravid

Sure oppstøt er særlig vanlig hos gravide , spesielt i siste del av svangerskapet. Dette skyldes at en stadig større livmor presser mageinnholdet oppover, noe som kan forårsake sure oppstøt. Hormonsvingninger i svangerskapet øker også risikoen for sure oppstøt. Det er ikke påvist at halsbrann har noen betydning for utfallet av et. Førstehåndsanbefaling ved sure oppstøt og halsbrann hos gravide er livsstilsendringer.


Disse skal ligge i bunn i behandlingen av sure oppstøt og halsbrann hos gravide. Hvis livsstilsendringer ikke gir god nok effekt, kan gravide forsøke alginat eller antacida i tillegg. Halsbrann og sure oppstøt er vanlig blant gravide. Her får du noen råd du kan forsøke mot slike plager, og en oversikt over medisiner som er trygge å bruke ved graviditet.


I utgangspunktet er ikke halsbrann og sure oppstøt farlig, bare ubehagelig. I svært sjeldne tilfeller kan spiserøret skades. Flere råd: SPIS VEKK GRAVID -KVALMEN. Også halsbrann er en svært vanlig plage hos gravide kvinner.


Sure oppstøt gravid

Plagen skyldes at graviditetshormonene gjør at lukkemuskelen mellom magesekken og spiserøret bli slappere. Dermed kan det lekke syre fra magesekken opp til spiserøret. Gravide er utsatte på grunn av hormonelle endringer og den voksende livmoren som trykker mot magesekken. Spørsmål: Gravid kvinne plages med sure oppstøt og halsbrann. Lege mener pantoprazol (Somac) frarådes på grunn av manglende dokumentasjon og lurer på om det finnes alternativer.


Dette gjør at halsbrann og sure oppstøt nå føles utrolig vondt å få i tillegg til oppkast. Har du magesår, vil smertene som regel bli verre når du er sulten, og du kan føle at det hjelper å spise eller drikke. Vær oppmerksom på at både halsbrann og angina pectoris (hjertekrampe) kan gi sviende smerter i brystet. Er man mye plaget av det så bør man få det undersøkt av lege. Som kjent så er det jo syre i magen.


Denne er der for å kunne bryte ned den maten vi spiser. Denne syra er veldig sterk, og når den slår opp i halsen vil vi oppleve ubehaget med sure oppstøt. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Helsepersonell bør kjenne rådene om levevaner og endring av kosthold (se brosjyren), og informere om disse. Ubehaget kan være merkbart fra slutten av tredje måne men det er spesielt merkbart i den siste delen av svangerskapet. Symptomer på reflukssykdom er sure oppstøt , halsbrann og oppgulp av surt mageinnhold.


Det er normalt at noe syre kommer opp i spiserøret og det gir ofte ingen plager. Hyperemesis gravidarum, eller alvorlig svangerskapskvalme, rammer av alle gravide. Dette er en tilstand der mor ikke får i seg næring over ti og den krever oppfølging av lege og ofte sykehusinnleggelse. Men heldigvis er det mye du kan gjøre for å unngå sure oppstøt i hverdagen. Les tips, råd og behandlinger mot sure oppstøt (halsbrann) her.


Les også: Slik blir du gravid fort. Progesteron gjør at lukkemuskelen øverst i magesekken er litt slappere, slik at magesyre lettere kommer opp i spiserøret når man er gravid. Etter hvert presser også livmoren magesekken oppover, så man får et mekanisk trykk i tillegg. Med syreplager menes halsbrann eller brystbrann og sure oppstøt.


I denne sammenheng er det syre fra magesekken som strømmer feil vei og kommer opp i spiserøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg