tirsdag 4. desember 2018

Gravid uke 39

Gravid uke 39

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravid uke , og 41.


Denne tiden er preget av venting på fødselen og noen kvinner blir utålmodige. Forberedelsene som kroppen gjør den siste tiden er viktige. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Mye av vektøkningen i et svangerskap er faktisk væske. Fostervann, økt blodvolum og det at gravide kropper holder på mer væske enn kvinner som ikke er gravide , utgjør omtrent kg.


Flere av de ekstra kiloene vil derfor “renne av” når du er ferdig med graviditeten. I uke er dagen for fødselen virkelig nære. Barnet kan komme når som helst nå, men det er lett å la seg lure av kynnere. Det kommer når det er klart.


Men det kan selvfølgelig like gjerne skje i uke 39. Det fyller magen og er ganske tung. Mange vordende mødre lengter intenst til graviditet. Uke begynner mandag 21. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Gravid uke 39

Tidlige tegn på at fødselen kan være i gang at vannet går, du har smertefulle rier med jevne mellomrom, og eventuelt at du har tegningsblødning. Når du er gravid i uke så har du bare en knapp fjerdedel igjen av graviditeten. Barnet sover nå lengre sammenhengende perioder, hvilket er grunnen til at du sikkert merker et tydeligere mønster av våkenhet (når barnet beveger seg) og hvile (når barnet er stille). GRAVID UKE : Kroppen din gjør seg klar for fødsel.


Tegn på at fødselen er i gang kan være at det går hull på fostersekken barnet ligger i og fostervann vil da sive ut. Noen ganger kommer det masse fostervann, andre ganger bare litt. Fra begynnelsen av uke kan fødselen skje i løpet av 4-uker uten at det regnes som unormalt. Om lag 7-dager etter termindatoen bør det gjøres en vurdering av den gravide dersom fødselen ikke har startet. Vurderingen gjøres på sykehuset der fødselen skal skje.


Men fra uke 2 og til nå, uker frem i ti har det jo skjedd en del – for jepp, nå er jeg uker på vei, og termin er fortsatt 15. Svangerskapet regnes imidlertid ikke som overtidig før etter uker. Om du er gravid i uke 4 eller 4 er egentlig ikke det viktigste akkurat nå – inntil du blir innkalt til overtidskontroll. Nå som jeg først begynner å skjønne at det er her.


At det er virkelig, et faktum. Det er litt merkelig, at det skal være så vanskelig å forstå. Når det er sjette gangen og alt mener jeg. Eller kanskje ikke? Er jo tross alt livets under.


Bare det skjer snart. Sover du urolig og våkner ofte? Det gjør de fleste kvinner. Det sies at dette skyldes at kroppen forbereder seg på det du har i vente: et barn som vil ha mat både dag og natt.


Etter fødselen vil basalnivået av prolaktinutskillelse gå ned til ikke- gravid nivå over noen uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg