fredag 7. desember 2018

Dikt til dåpen

Til lykke med dåpen og ditt flotte, nye navn du er alltid velkommen til vår trygge favn. En stor lykke jeg ikke visste fantes, jeg følte meg plutselig så rik, den dagen du kom til verden, med dine små, klynkende skrik. En dåp er en høytidelig anledning, og du vil gjerne skape en god stemning med noen små dikt ? Det er skrevet mange flotte dikt om små barn, og André Bjercke har skrevet flere dikt du kan bruke. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her.


Dikt til dåpen

Gro Dahle, Kolbein Falkeids, André Bjerkes og Zinken Hopps. Her har vi samlet syv små dikt som passer til både dåp og navnedag, fra fire dyktige forfattere. Sitater til bruk ved fødsel, dåp og navnedag.


Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en koselig hilsen til den lille eller foreldrene. Er du på utkikk etter et dåpsdikt, som du kanskje kan bruke på dåpskortet? Dikt til dåp og navnefest Tinetoffs litteraturforum. Men etter en ti så føles det rett. I dag har du fått deg et navn som er ditt, men du, må gi mening til navnet, slik at det kan vise seg litt om litt, ditt navn vil man elske, og savne.


Dikt til dåpen

Det spretter så lett over tungen. Du kan dessverre ikke legge ut andres dikt på din egen nettside uten tillatelse. Vårt lille barn er nå blitt døpt. I dåpskjolen så yndig svøpt. Din bestefar og bestemor, Til deg du barn med myke kinn, Et barn blir født – en flott juvel.


Fant dem på barnemix. Må livsferden din føre deg trinn for trinn mot h. Dette er ikkje alltid like enkelt å finne. Kanskje ikkje eit dikt til barnet - men ein fantastisk dåpssalme er det. Her er sider som har eit lite utvalg.


Hver gang et barn blir til , Over det gryende livet. Dåp meldes i god tid til menighetskontoret der dere bor, og dere skal ha en dåpssamtale med presten eller en annen ansatt i forkant av dåpen. Da snakkes det om hva dåp er og praktiske forberedelser knyttet til gudstjenesten og dåpshandlingen.


Resten av diktet er slettet i henhold til våre regler om kopirett. Dere finner diktet i sin helhet her. Nå er du skrevet inn i Guds store bind med alles navn. Og alle omkring deg var glade. Til dåpen er vår sønn blitt båret, og der i kirken var det flott.


Dikt til dåpen

Han gråt da han fikk vann i håret, men ellers gikk det riktig godt. Vi alle sammen ble bedåret da gutten smilte veldig blidt. Skal i dåp i helga, tenkte å skrive et lite vers på kortet.


Da du kom til verden - gråt du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg