onsdag 26. desember 2018

Ømme bryst mensen

Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Hjelpemidler til ømme bryster.


Helsedirektoratet har noen tips til deg som sliter med ømme bryster. Finn en godt tilpasset bh, eller en som gir mer støtte. Bruk sports-bh ved trening.


Det finnes også smertestillende gel eller lotion som fungerer godt mot smerter i brystene. Når smertene ikke varierer med menstruasjon, finner man ofte ingen klar årsak til smertene. Som regel dreier det seg om ømme cyster eller knuter i brystet. Den vanligste årsaken til ømme bryster er hormonendringene som skjer i løpet av syklusen din.


Du er mest utsatt for dette i dagene før du skal ha mensen. Gratulerer, du er gravid! Har du ømme brystvorter og mensen ikke kommer når den skal, så er du kanskje gravid.


Kjøp en graviditetstest og få svaret. God kveld jenter :) Jeg klarer ikke helt finne svar på dette på nettet, derfor spør jeg her. Dere som har ømme bryster , har dere det hver eneste. Har hatt skikkelig ømme , vonde pupper i nesten en uke nå, og de er større enn normalt, slik at bhen strammer. Venter mensen nå omtrent på denne tiden, skulle vel kanskje hatt mensen igår.


Dette er første menssyklus siden jeg sluttet å amme, så husker ikke hvordan ikke-ammende pupper er før mensen. Det skyldes at hormonene som påvirker brystkjertlene, er anderledes enn tidligere. Balansen mellom østrogen og progesteron er forskjøvet, slik at man har mer østrogen i forhold til progesteron enn tidligere og dette gir ømme bryst. Hos meg er ømme bryster lenge før mensen starter helt normalt. Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen.


Hun kan få ømme bryster , vondt i hodet, murrende smerter i mage og rygg eller kjenne seg irritert eller lei seg. Det er ikke sikkert man kan gi mensen hele skylden for dårlig humør, men hormonene kan nok påvirke det noe). Dersom smertene ikke går over av seg selv, finnes det behandlinger som kan hjelpe. Jeg får ømme bryster nesten med en gang jeg er ferdig med mensen og har da ømme bryster mer eller mindre kontinuerlig mellom mensen.


Har hatt strekere eggløsningssmerter de siste årene, men regner med at dette er normalt ifht alder. Mensen er normal (verken mer eller mindre) og relativt regelmessig. Ellers i god form og trener mye. I Norge tilhører produktene Ibumetin, Ibux, Orudis og Zon gel den samme legemiddelgruppen som preparatet man benyttet i studien. De selges uten resept til bruk mot muskelsmerter, men er foreløpig ikke godkjent til bruk mot ømme bryster.


Man har gjennomgått forskningsrapporter for å finne ut om nattlysolje eller vitamin E lindrer ømme bryster. Jeg bruker å ha ømme og litt større bryster i uka før mens. Denne gangen har jeg hatt større og ømme bruster ETTER mens.


Det er nå to uker siden forrogemens, og brystene er fortsatt ømme og store. Vi har alle prøvet det: Noget eller nogen kommer til at ramme dine bryster , du krymper dig sammen i smerte, mens du ser stjerner for øjnene og håber, at det ikke skyldes, at du er gravid. Der er dog flere ganske ufarlige årsager til ømme bryster – her er seks af dem. Overgangsalder er en fysiologisk prosess og ingen sykdom. For mange kvinner er overgangsalderen ikke noe problem, og mange kommer gjennom den uten store plager, mens andre har så store plager at det går ut over livskvaliteten, sier Eichstetter.


Etter at jeg sluttet med p-piller har jeg hatt ømme brystvorter i to uker før jeg får mensen. Har hørt om mange andre som også har hatt dt når de sluttet med p-piller. I starten var det så ille at jeg måtte holde over brystvortene når jeg dusja. Så slapp av det er helt normalt! Hvis der er en klar årsag til de ømme bryster , skal denne naturligvis behandles.


Har man ømme bryster for eksempel som en del af menstruationscyklus, kan det hjælpe at bruge en støttende BH eller tage smertestillende medicin. For ammende kvinder er det vigtigt at tømme brystet godt og effektivt, så man forebygger brystbetændelse. Men hvis du har en vanlig syklus eller du ikke kan holde styr på syklusen din, kan kvalme, ømme bryster og ekstra turer på do tyde på graviditet før du innser at du ikke har fått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg