torsdag 13. desember 2018

Lavt blodtrykk verdier

Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Lavt blodtrykk er generelt en vanlig bivirkning av mange medikamenter. Et annet eksempel er hvis du besvimer når du ser blo forklarer Sollien. Men lavt blodtrykk kan være et tegn på en underliggende tilstan og kan spesielt hos eldre, føre til mangelfull blodtilførsel til vitale organer som hjerte, hjerne og nyrer.


Imidlertid er vi mennesker forskjellige, mens noen har høyt blodtrykk uten at vi kan finne en årsak, er dette også tilfelle for mennesker med lavt blodtrykk. Men det er mange tilfeller der folk har et konstant lavt blodtrykk enn normalt sunt blodtrykk rekkevidde.

Kan ha mange årsaker. Symptomer: svimmelhet, omtåkethet økende til besvimelse. Hypotensjon betyr lavt blodtrykk , mens hypertensjon betyr høyt blodtrykk.


Hvis du tror du opplever problemer på grunn av lavt blodtrykk , som svimmelhet, er det viktig å oppsøke lege, som du kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Det kan være helt normalt for deg, og i seg selv er ikke dette noe problem, dersom det er det blodtrykket du til vanlig har. Et blodtrykk som faller plutselig ned til så lave verdier , vil imidlertid kunne gi pasienten symptomer. Det er høyt blodtrykk som kan gi økt risiko for sykdommer, ikke lavt blodtrykk.


Blodtrykket varierer både fra person til person, og hos samme person fra tid til annen. Mens mange strever med for høyt blodtrykk , befinner en del seg på andre enden av skalaen.

Heldigvis er lavt blodtrykk er på langt nær et så stort problem som høyt blodtrykk , men det kan likefullt være plagsomt for dem som er rammet. Da var undertrykket steget til 7 men jeg husker ikke overtrykket. Hvor lavt kan blodtrykket være før det er kritisk? Den medisinske betegnelsen på stillingsbetinget lavt blodtrykk er ortostatisk hypotensjon. Hva er stillingsbetinget lavt blodtrykk ? Tilstanden innebærer at blodtrykket reduseres når du reiser deg fra liggende eller sittende og til stående (ortostatisk) stilling.


Ortostatisk hypotensjon er et funn, en observasjon som legen gjør, og ikke en. Han forteller at lavt blodtrykk også kan forekomme ved graviditet, som bivirkning av enkelte legemidler eller ved akutt og kronisk sykdom. Derfor bør du ta Lavt Blodtrykk på Alvor.


De fleste av oss tenker at jo lavere en blodtrykksmåling er, desto bedre er det. Men under visse omstendigheter kan lavt blodtrykk være alvorlig og farlig – særlig hos eldre personer. For lavt blodtrykk - kjerringråd.


Man kan selvfølgelig ha disse symptomene uten at det er noe galt med blodtrykket , så det anbefales å gå til lege for å finne ut hva dine verdier er. Har akkurat hatt time hos jordmor, og hun mente at jeg hadde et veldig lavt blodtrykk. Jeg har null peiling på hva som er et normalt blodtrykk , og lurer på om det stemmer at mitt er lavt ? Hva har dere fått målt på kontroll? Ellers kan hypotensjon komme ved mange tilstander.


Ved graviditet synker ofte blodtrykket noe. Ved febersykdommer og også ved langvarige svekkende sykdommer kan blodtrykket bli lavere enn normalt.

Ved enkelte sykdommer som virker inn på hormonproduksjonen, kan det opptre lavt blodtrykk. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig at du også vil oppleve det. Siden lavt blodtrykk ofte ikke gir velkjente symptomer, blir det sjeldent behandlet. Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene, når det strømmer gjennom disse.


Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek. Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg