torsdag 3. desember 2015

Utenlandske guttenavn

Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Vi har samlet alt om guttenavn.


Venner for livet - Hvor kom det egentlig fra? En del av navnene er også kjente, men kanskje ikke gamle nok til å være populære igjen. Når det er sagt, er det mange gode forslag for deg som ønsker at barnets navn skal skille seg litt ut. Huff, jeg synes mange av dere har det veldig enkelt når dere skal velge navn,jeg.


Jeg er norsk og mannen min er albansk og vi vil gjerne gi gutten vår et albansk navn som lyder fint og kan uttales greit på norsk. Nå har vi sett lenge på navnet Luan (uttales Loan). Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Bibelske guttenavn var veldig populære en periode, men statistikken er nå på vei ned.


Grunnen er nok at det er veldig mange i et bestemt kull som heter det samme, forteller Ouren. Det har nemlig stor betydning for hvor poulært det blir. Hva ender navnet ditt på? For tiden kommer guttenavn på -ian stadig mer frem i søkelyset. Det er så vanskelig å finne et guttenavn ! Vi vil gjerne gi gutten vår et albansk navn,men det er så vanskelig å finne et som kan uttales greit på norsk og som høres fint ut.


Utenlandske navn til barnet Ett land påvirker oss mer enn andre når vi skal velge navn til barnet - Ganske vanlig å velge navn som fungerer på flere språk. Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen. Frans endte høyest med en 75.


Nye navn på topp listen var Alexander og Noah, ut gikk Axel og Vincent. Oversikten nedenfor inneholder bare bøker som kan skaffes i norske bibliotek eller gjennom norske eller utenlandske nettbokhandler dersom det ikke er opplyst annet etter bokoppføringene. Utsolgte bøker kan ofte skaffes gjennom antikvariat, helst i andre land.


Selv om det altså er flest sammensatte, utenlandske navn, finnes det også norske varianter av de riktig lange navnene. Eksempler på sammensatte navn som flere i Norge har er Aleksandra Magdalena, Anna Maria Elisabeth og ulike varianter av Christoffer Alexander, sier Ouren. Er det skjedlne guttenavn du er ute etter, bør du for all del holde deg unna Muhammed. Utenlandske kvinner som gifter seg i Thailan kan beholde etternavnet sitt, men barna må få farens etternavn. Bruken av etternavn kan være annerledes i områder i sør med muslimsk navneskikk.


Tror det, men var interessert i guttenavn. Prøver å komme på noe bedre men han har så lyst på ett av de fire navnene, så langt, blir det nok Bilal selv om jeg er enig med deg #128533;. Dette er en liste over populære navn.


Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Og guttenavn hadde vi plutselig sykt mange på!


Men en annen favoritt er George (uttales Georg) det elsker jeg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg