onsdag 2. desember 2015

Fødselen nærmer seg

Fødselen nærmer seg

Når det nærmer seg fødsel øker ofte de såkalte kynnerne (falske rier), og det er ikke alltid lett å skille mellom de falske riene og fødselsrier. Det som skiller, er om mormunnen begynner å åpne seg. Det finnes flere tegn på at fødselen nærmer seg , men de er ingen fasit på at den er like rundt hjørnet, sier Johannson. Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv.


Fødselen nærmer seg

Alt om graviditet, fødsel og barseltid Thorbjørn Brook Steen forklarer at alle fødende kvinner vil oppleve ulike kroppslige endringer i dagene før fødselen. Det første tegnet på en normal fødsel er sammentrekninger i livmorens muskler. Det er flere tegn på at en fødsel nærmer seg.


I starten oppleves disse sammentrekningene som uregelmessige utbrudd av alminnelige mageplager eller ryggsmerter. Etter som fødselen nærmer seg , blir sammentrekningene mer regelmessige og det går kortere tid. Når fødselen er på vei, er det aktivitet i livmorhalsen. Den myknes, utvides og forbereder seg på fødselen. Små blodkar kan briste litt i forbindelse med dette og utflodet blir lyserødt eller med blodspor.


Fødselen nærmer seg

Hos noen kan det fremdeles gå dager før fødselen kommer ordentlig i gang. Ring til fødeavdelingen og prat med jordmor. Hvorfor vet man ikke, og jordmor Ragna mener at det ikke spiller noen rolle for fødselen heller.


Under fødselen skal hodet ned i bekkenet, og det skal dreie grader slik at babyens rygg snur seg fram mot mors mage. Derfor lar det seg ikke alltid gjøre å få slik bedøvelse ved alle fødeavdelinger. Siden barnets umodenhet avgjør i urohvilken grad du må ta spesielle hensyn i omsorgen, vil utfordringene du møter vre større jo yngre barnet er ved fødselen.


Fødselen nærmer seg

Noen som har tegn på at fødselen nærmer seg ? Her er det: - Har mye kynnere. Tenker mer på at kroppen forbereder seg. Tror magen har sunket litt. Litt mensen smerter hverdag.


Særlig kvinner som har født før vil kjenne et ekstra nedpress når fødselen nærmer seg , forteller Grette. Kvalme - Kvalmen går for de fleste over etter første trimester. Opplever du likevel å bli litt kvalm rundt termin kan det være at fødselen ikke er så langt unna, forteller Grette. Lær deg tegnene på at fødselen nærmer seg.


Når vannet går og riene kommer vet du at fødselen er igang. I tillegg finnes det flere tidligere tegn som gir hint om at fødselen er på vei og ventetiden snart over. Husk at under føder på termindato, og det er ganske vanlig å gå litt over tiden spesielt som førstegangsfødende.


Noen opplever at den såkalte slimproppen går, og får en litt tykk, seig utflod. Jeg forventet mensen fredag men begynte å blø bare noen dråper med rosa utflod i dag. Jeg bruker å ha mensen smerter i flere dager først men har denne gang bare hatt lett raske verk nederst i magen. Var sikker på at den satt denne gang!


Men det er to uker siden sex så for. At ”slimpropper går” er mer et tegn på at fødselen nærmer seg enn at det er nært forestående. Hvis slimproppen går samtidig med at fødselen starter vil det ofte komme en del friskt blod sammen med slimproppen. Slimproppen er seig i konsistens, ofte brun farget og litt slimete. Sv: Tegn på at fødsel nærmer seg ? Noen tegn er gjerne at babyen er mer rolig de siste dagene før fødsel , og at man gjerne er litt løs i magen.


Det hender at kroppen “tømmer seg ” i forkant av en fødsel og flere forteller om løsere avføring og hyppigere vannlating. Les svaret på: Hvor mange kilo bør jeg legge på meg som gravid? Lynwyrs andre border collie-kull, førstemann hadde det travelt nok til å ploppe ut i sofaen, så fulgte det fem til.


Begynner å bli litt utålmodig jeg, men er førstegangsfødende i uke så det er vel bare å smøre seg med tålmodighet. Eneste jeg har merket som kanskje tyder på at fødselen nærmer seg er litt blod i trusen i går, ikke slimaktig i det hele tatt riktignok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg