fredag 4. desember 2015

Fløtekarameller uten sirup

Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca. Hjemmelagde fløtekarameller hører julen til, og er også en ypperlig spiselig gave å gi bort. Her er oppskriften jeg benytter, og den har jeg fått av.


Karameller med lucuma, uten koking disse også. Mørke fløtekarameller helt uten meieriprodukter. Tenkte jeg skulle lage karameller, men mangler selvsagt sirup som står i alle oppskriftene jeg ser. Hva er vel julen uten hjemmelagde julegodter?


Rør inn fløte og sirup , og rør til sirupen har løst seg opp. Men her er altså oppskrift på lyse fløtekarameller : 1g smør. Vegansk karamell er kjempegodt, og du lager det selv på en liten time.


Fløtekarameller uten sirup

Til denne oppskriften trenger du et sukkertermometer, som de selger i godt utstyrte kjøkkenbutikker. Jeg heter Marianne de Bourg, det er min blogg du nå leser. Jeg er en blogger, skribent og stylist som ønsker å inspirere DEG. Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene.


Denne oppskriften gir ca. Det kritiske punktet er å koke karamellene lenge nok. Utfordringen er å finne ut når massen er akkurat passe seig. Koker du massen for lite blir det noe kliss, lar du de koke for lenge, harde.


Sirup (lys eller mørk)100g. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den har fått mørk karamellfarge og en glatt overflate. Hvor lenge avhenger av kjelestørrelse, med en vid kjele går det fortere med enn en liten og smal. Tiden det tar avhenger også av hvor mye varme du velger å bruke.


Fremgangsmåte: Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen. Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. Sett kjelen på høy varme og la stå uten at du rører.


Verdens beste – blir ikke jul uten ! Fantastiske fløtekarameller med havsalt. La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme. Hvordan lage hjemmelaget karameller uten sirup Moderne candy-making. Lag hjemmelagde karameller til jul, de er perfekte både som julegodt og som gaver. Disse godbitene er HELT fantastiske!


Siden den gang har oppskriften blitt en av bloggens mest besøkte, spesielt i november og desember, og det er ikke uten grunn! Hvis du ikke har termometer som du kan ha i gryten under koke prosessen så er ikke dette noen problem. Før i tiden klarte de seg utmerket uten alle disse moderne dyppedittene. Deres triks var å ha en skål med iskaldt vann, ta litt karamell på en skje og dypper denne ned i det iskalde vannet. Bland fløte, sukker og sirup i en kjele og kok blandingen under konstant omrøring i ca.


Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Det er ikke noe problem å lage deilige, seige og sukkerfri fløtekarameller ! Jeg har tidligere lagd karameller med vikingmelk, og. Hjemmelagede fløtekarameller er den perfekte julegaven til en søtmoms. Fløtekarameller har rykte på seg for å være vanskelige å lage, men med litt tålmodighet og riktig teknikk er det overraskende enkelt! Du må passe på blandingen din hele tiden så den ikke bobler over.


Man må alltid ha respekt for en gryte kokende sukker på over hundre grader. Og ikke la barna gjøre dette!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg