fredag 4. desember 2015

Hvordan foregår abort

Hvordan foregår abort

Man må ta kontakt med legen sin eller direkte på det sykehuset (gynekologisk avdeling) man tilhører for å få gjenomf. Hvordan foregår abort ? Jeg vil gjerne ta abort. Er det vondt å ta medikamentell abort ? Må foreldrene informeres ved abort ? Kan det bli vanskelig å bli gravid igjen etter abort ? For sent å ta abort ? Noen kan synes det er tungt og vanskelig. Da kan det være fint å snakke med noen, for eksempel Amathea, kjæreste, venner eller familie man har et godt forhold til, eller helsesøster, fastlegen eller annet helsepersonell.


Bliv klogere på forskellen mellem en medicinsk og en kirurgisk abort og læs, hvad du i første omgang skal gøre, hvis du ønsker en abort. En provokeret abort afbryder en graviditet og tilbydes frem til udgangen af 12. Kan jeg ta abort uten at foreldrene mine vet om dette? I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort.


SVAR: Hei Så fint at du tar kontakt med Ung. Dette gjelder til og med 12. Mensen kommer 4-uker etter aborten , jeg hadde nok ventet med å begynne på p-pilla til da uansett og brukt kondomer om du slutter å blø og kan ha sex innen den tid. Etter en medikamentell abort. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong.


Hvordan foregår abort

Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør. Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. Aborter etter utgangen av 12. Smertestillende medikamenter vil bli gitt.


Medikamentell (medisinsk) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. En medicinsk abort foregår ve at du får udleveret nogle tabletter, der skal sætte gang i din abort. Ved en spontan abort blir kvinnen først bedøvet av en narkoselege. Heretter utvider gynekologen livmorhalskanalen med noen sterile stifter kaldt Hegars dilatatorer.


Utvidelsen av livmorhalskanalen avhenger av graviditetens størrelse. Ringte sykehuset for å undersøke litt, og fikk beskjed om at man må være minst 6-uker på vei for å få ta abort. Det var langt i fra behagelig, men jeg kastet ikke opp eller noe sånt. Allikevel skal det sies at det var som de verste menssmertene jeg noen gang har hatt, og jeg var veldig glad jeg fikk morfin mot smertene. Når du har besluttet dig for, at du skal have foretaget en abort , og din egen læge har sendt dine papirer videre, så modtager du en indkaldelse til at møde på hospitalet, hvor du bliver undersøgt, for at sikre, du ikke er længere henne end de 12.


Hvis du ikke er længere end uger henne i graviditeten, kan du vælge at få foretaget en medicinsk abort. Du skal besøge hospitalet – gange, men ellers foregår aborten hjemme. Hvis du først har blitt gravi kan ikke en angrepille heller fjerne graviditeten. Hvis graviditetstesten er positiv, så er det et. Det er vanlig praksis å møte ved sykehuset to ganger, først til en forundersøkelse, og deretter til selve inngrepet.


Du kan velge mellom kirurgisk abort eller medikamentell abort. Snakk med legen din om dette. Legen skal også opplyse om at kvinnen kan få informasjon om den hjelpen samfunnet tilbyr dersom hun ikke velger abort. Kirurgisk abort (utskrapning) Man møter da til dagbehandling på sykehuset. Kvinnen trenger ikke å oppsøke denne informasjonen.


Du må framsette krav om å få utført abort gjennom en lege, de fleste gjør dette hos fastlegen, men du kan også henvende deg direkte til det sykehuset hvor aborten eventuelt skal gjennomføres. Legen skal informere deg om hvordan inngrepet gjøres og eventuelle komplikasjoner. Carla fortæller, at hvis hun skulle vælge igen, så ville hun klart vælge den medicinske abort. Skulle hun rådgive en veninde om, hvilken type abort hun skulle vælge, ville Carla fortælle hende om, hvordan en medicinsk abort foregår , fordi hun selv er glad for, at hun endte med at træffe det valg.


Medikamentell abort er i dag den vanligste metoden for svangerskapsavbrud sier professor emerita, dr. Mette Moen svarer også på spørsmål om gynekologi og graviditet i forumet på Doktor Online. Hvis en kvinne som har hatt en spontan abort har feber, foretar man alltid en utskraping. Hvis kvinnen er tidlig i graviditeten eller det er veldig lite restvev, trenger man imidlertid ingen utskraping.


I slike tilfeller kan resten blø ut selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg