tirsdag 29. desember 2015

Foster uke 11

Gravid uke symptomer. Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå. Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste.


Synes du fortsatt det er forvirrende om du skal kalle babyen for embryo, foster eller baby?

Jordmor og lege vil forstå hva du mener uansett. Men babyen kalles embryo når den dannes, og foster når den er ferdig dannet og skal vokse og modnes. Baby kan du trygt kalle den lille i magen uansett, og nå begynner den endelig å ligne på en også. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Den vokser seg større gjennom hele fosterperioden og vil etterhvert danne sine karakteristiske vindinger og groper. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Hjernen er først fullvokst i syvårsalderen. Hva vi kan se i uke – 11. Alle indre og ytre strukturer er ferdige og embryonalfasen avsluttes. Barnet er nå et foster og skal vokse og modnes frem mot fødsel. Fingre og tær, armer og ben er tydelige og neglene begynner å formes.


Fosteret kan snart tisse ettersom nyrene begynner å produsere urin. På størrelse med en plomme. Når skal man til svangerskapskontroll? Er forkjølelse farlig? Kan jeg ta influensavaksine?


Og hva med å gå til tannlege nå? Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Mine aborter skjedde rundt uke og uke 1 så du er jo snart ved uke 1 og at du har vært å sett et bankende hjerte nå i uke tror jeg er et veldig godt tegn. Jeg er gravid nå for 3. UL i uke eller 12.


På våre sider fra uke til uke ligger det ennå flere av disse videoene, lagt inn på den uken som er tilpasset fosterets alder og mors graviditet. Her kan du finne akkurat din uke !

Vil du se mer om befruktningen og den første tidlige organutviklingen har de mange fine videoer på dette også. Svangerskapet består av tre trimester. Det første trimester regnes fra uke 0- i svangerskapet. Det er vanskelig å vite akkurat når befruktningen fant sted og derfor regnes selve befruktningen fra den siste mens, første dag.


Undersøkelsen utføres fra ukers svangerskap, vanligvis i uke –14. Morkakeprøve kan utføres på to ulike måter: gjennom magen (transabdominalt) via skjeden gjennom livmorhalsen (transcervicalt) Først utføres det en orienterende ultralydundersøkelse for å finne ut hvor stort fosteret er og hvilken måte som er mest velegnet. Frem til nå har barnet etter medisinsk betegnelse vært et embryo, men går nå over til å kalles et foster. Kjenn rytmen Barnets hjerte har slått raskt i flere uker, men det er først nå det går an å høre det. Dette kan du forvente Barnet i 11.


Fosterets hjerte slår dobbelt så raskt som ditt, alt mellom 120–1slag i minuttet. Tilsammen er det normalt å øke kroppsvekten med ca. Magen blir også større fordi livmoren og fosteret vokser.


Noen gravide opplever at navlen buler. Så trist og veldig likt slik jeg opplevde det. Tenkte som så at det var for en grunn osv, men da det kom til selve SAen ble jeg tatt helt på senga.


Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke.


Var på tidlig ul i uke og fikk se et friskt foster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg