onsdag 16. desember 2015

Rød flekk i ansiktet

Disse føflekkene kan også være røde , rosa eller hudfarget. Har du en nyoppstått rød flekk på kroppen, som gjerne har vokst seg stor på kort tid og skiller seg ut fra de andre føflekkene, bør du oppsøke en lege – og det spesielt hvis den har begynt å klø eller blø, sier Al-Mustafa. Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft).


Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger. Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Jeg hadde en rød flekk som så ut som en fregne, eller en liten føflekk. Etter mange år følte jeg at den begynte å vokse og gikk til lege.


Viste seg å bare være et sprengt blodkar, fikk henvisning til hudlege som fjernet det med laser på en to tre. Angret på at jeg ikke sjekket det ut før, for den var ikke særlig kledelig. Gibson, er MD lege og skribent for Mayo Clinic.


Han sier at generelt en hvit flekk på huden er ikke en grunn til bekymring. Barn med allergi pleier å ha eksem eller astma. Huden kan brekke med flere røde eller hvite flekker på torso, ben og armer. Imidlertid kan eksem også dukke opp i ansiktet og andre områder av kroppen også. Min datter på år har i et par-tre måneder nå hatt en liten, rød , oval flekk på det ene kinnet.


Med IPL kan vi behandle alle typer sprengte blodkar i ansikt , på hals og på bryst. Før behandling renses huden, og vi påfører en gel for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden slik at den kommer ned til områdene den skal behandle. Disse begynner som en liten rød utvekst (papel) i huden.


De ses som en liten prikk eller kul i huden. De har ofte en skinnende overflate, og hos enkelte kan man se synlige blodkar i hudforandringen. Det kan danne seg sår som ikke gror (ulcerasjon), skorper (kruster) og de kan blø. De røde flekker i ansiktet røde flekker i ansiktet er vanligvis indikatorer på noen medisinsk tilstand.


Mesteparten av tiden, disse røde flekker i ansiktet ikke indikere en alvorlig hudsykdom. Noen årsaker til røde flekker i ansiktet er omtalt nedenfor: Rosacea Rosacea er en vanlig hudlidelse som rammer i hovedsak personer med lys hud. En annen type viser seg ved en eksemlignende flekk som er rød , og som flasser.


Basalcellekreft vokser svært langsomt, og sprer seg aldri til lymfeknuter eller andre organer. Rød flekk i ansiktet Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan.


Samtidig som vi anbefaler paracetamol. Med eksemflekk menes en velavgrenset flekk med betennelse og irritasjon i huden. Fargene i dette ansiktet markere hvilke organer som gjenspeiler seg i fjeset. Og det er likt på begge sider. RØD – Under øynene viser til hvordan nyrene har det.


Ofte blir man mørk under øynene når man er sliten eller trøtt. Melasma (Kloasma) er betegnelsen på en solfremkalt forandring i hudfargen i ansiktet , sjeldnere i nakke og på armer. Fargeforandringen ses som skjoldete brune flekker, ofte symmetrisk, i panne, på overleppe og kinn. Mye akne i ansiktet i ung alder, kombinert med hårvekst i ansiktet og under navlen, gjerne i kombinasjon med uregelmessig menstruasjon, gjør at man bør undersøkes med tanke på PCO (polyscystisk ovariesyndrom).


Dette gjøres hos en gynekolog, og man vil ofte da se cyster på eggstokkene. Etterhvert som dagene gikk ble den større og større. Den var ikke vond eller sår. Til å begynne med hadde den ett lyst feldt i midten.


Rødt og tilsynelatende hissig, litt hovent i en ring rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg