torsdag 24. desember 2015

Gravid og student

Rask og trygg leveranse. Som gravid student er det mye informasjon å sette seg inn i når det gjelder både økonomi og studier. Her er en oversikt over det du kan få av økonomisk støtte som gravid student.


Reglene for permisjon og permisjonspenger er ikke enkle – det er en jungel der ute! Husk, dere skal ikke lide noen nød selv om dere ikke var i arbeid da dere ble gravide.

Les her om hvilke støtteordninger og rettigheter man har som gravid student. Du kan få foreldrestipend i inntil uker, i uker før fødselen og uker etter. Foreldrestipendet tilsvarer basisstøtten, og hele beløpet blir gitt som stipend. Har du rett til forsørgerstipen blir stipendet større. Jeg er student og gravid.


Hvor mye kan en få fra NAV hvis en blir gravid mens en er student ? Kan jeg ha rettigheter på uføretrygd når jeg er student i utlandet? Har egentlig ikke lyst å ta pause fra utdanningen.

Samboer jobber 1. Og hva gjør jeg med studiene? Hva skal jeg leve av? Dette er spørmål som dukker opp. Planen min er å gå frem til jul, for så å ta 1-års permisjon, for å fortsette igjen der jeg slapp. Det kan føles overveldende å holde styr på alle stønadene du kan ha krav på i denne perioden, derfor har vi satt opp en komplett oversikt til deg som er student og som venter barn under utdannelsesløpet.


Mange studenter blir gravide eller får barn i løpet av studietiden. Da er det greit å vite hvilke regler som gjelder! Vi har her samlet praktisk informasjon og litt om økonomiske rettigheter ved fødsel og permisjon. Ta gjerne kontakt med studentrådgiveren på ditt studiested hvis du har flere spørsmål eller ønsker en samtale. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Vi skal prøve å gjøre meg gravid i høst. Har jeg krav på støtte fra NAV? Denne høsten skal jeg også begynne på vernepleier utdanningen min.

Hvis vi er heldige, og det klaffer på første forsøk, blir vi foreldre neste sommer mens jeg har sommerferie. Planen er at far skal ta ett år permisjon mens jeg skal fortsette på skolen. Mor melder seg opp som student med minst progresjon.


Stilles ikke krav at mor verken møter eller står på eksamen). Mens far har sine uker med foreldrepenger kan han fortsette å studere, dersom han er student , eller kan bare ta helt fri og kose seg med familien. Vi har lett opp og i mente på NAV men ikek funnet informasjon om vi kan få engansstøna annet enn et annet forum hvor student gjorde samme som vi over.


Er det noen her inne som har erfaringer innenfor dette? Og vil det være mulig fysisk, og psykisk for meg? Student og mestring. Ja, det er en travel og til tider overveldende hverdag. Men den mestringsfølelsen jeg sitter igjen med når jeg faktisk klarer å komme meg fint gjennom hverdagene, til tross for alt dette, den er fantastisk.


Da føler jeg at jeg virkelig har oppnådd noe, og at jeg er på rett vei i livet. Et steg nærmere mål. SVAR: Hei Flott at du tok kontakt. Det letteste for deg å gjøre er å ta kontakt med ditt nærmeste Amathea kontor. Der kan de alt om rettigheter for gravide uansett hvilken situasjon du er I. For å ha krav på denne stønaden, så må du blant annet være ens.


Ingrid og Joachim får både foreldrestipend fra Lånekassen og foreldrepenger fra ekstrajobben. Slik kan dere gjøre det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg