torsdag 31. desember 2015

Smelte melkesjokolade

Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen. Vannbad - hva er det?


Smelte melkesjokolade

Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad. Lett å smelte , lett å like. Nå får du et lite stykke Norge i bakevennlig form. Da har du kontroll på prosessen, og unngår at sjokoladen smelter for fort.


Mørk sjokolade tåler å bli varmet opp til grader. Mens melkesjokolade og hvit sjokolade, som inneholder tørrmelk, begynner å klumpe seg rundt grader. Lurer på om det går ann å smelte helt vanlig melkesjokolade for å dyppe marsipan oppi? Stivner den helt igjen?


Smelte melkesjokolade

Spør fordi jeg engang skulle smelte om sjokolade for å ha oppi forskjellige former (tror jeg brukte melkesjokolade ) og den ble bare klissen ettepå, ble aldri helt stiv igjen. Ta skålen med smeltet sjokolade ut av vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av den finhakkede sjokoladen litt etter litt, mens du hele tiden rører. Bruk en plastsleiv og rør til all sjokoladen er smeltet. Temperaturen på disse sjokoladene bør ikke overstige 48ºC.


Hvis du smelter sjokolade og bare lar den stivne av seg selv,. Del Japp-sjokoladene i mindre biter. Ha bitene i kjelen. La de smelte sammen med smøret på lav varme (se tips). Når Japp-bitene har smeltet helt og blandingen er jevn, tar du kjelen av platen.


Smelte melkesjokolade

Hvit sjokolade og melkesjokolade klumper seg hvis de smeltes på for høy varme, helst skal de ikke over grader. Jeg bruker vannbad med så varmt vann som jeg får i springen - tar litt tid å smelte sjokoladen, men funker. Små biter av Freia Melkejokolade som er lette å smelte og er like egnet oppå og inne i. Har bredt bruksområde, enkel i bruk.


Endelig en melkesjokolade som både er gluten og laktosefri! Green Star sine NYDELIGE sjokoladeplater smelter på tungen å er like god å spise som dem er, eller sammen med en kopp varm kaffe. Du skjærer bare den i småbiter å drysser over før servering. Ved et uhell har verdens største sjokoladeprodusent kommet opp med en sjokolade som inneholder hele prosent færre kalorier - og ikke smelter. Varm opp vann og la det holde en temperatur rett under kokepunktet.


Sjokoladen som verken smelter eller gjør deg fet. Plasser en bolle som er større enn kjelen og sørg for at den ikke berører vannet. Ta bollen av varmen og tilsett resten av sjokoladen. Legger her ut en oppskrift som jeg stadig bruker.


Dette er egentlig samme type krem som jeg tidligere har vist som smilkrem, sitronfluff og krem med Walters mandler. Melkesjokoladekrem passer godt som fyll til kaker og topping på cupcakes. Brekk opp melkesjokolade i biter og smelt den. Du kan smelte den over vannbad på komfyren eller i microbølgeovnen som jeg gjør.


Jeg har en Tupperware bolle som er super til dette formålet i micro`n. Jeg setter på ca 7w og lar den stå sekunder om gangen, ser på den mellom hver gang. Rør litt innimellom så den ikke brenner seg.


Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Smelt smør i en kjele. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg