mandag 7. desember 2015

Gamle norske navn liste

Gratis avbestilling! Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge, da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste. Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre.


I Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse er kun kvinnenavn med norsk opprinnelse inkludert, det vil si navn som er dannet etter norrøn tid.

Se også: Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse. Var denne teksten stort sett grei? Trykk på Ja eller Nei og skriv ei tilbakemelding med ris, ros eller begge delar.


Vi svarar ikkje på tilbakemeldingane, men les dei nøye. Leter du etter gamle jentenavn? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke gamle jentenavn.

Etter seks måneder kan du bli anmeldt, og babyen blir registrert uten navn. Mytologien flommer nærmest over av flotte navn. Gamle , norrøne navn.


Navn vi kanskje først og fremst tenker på som typisk norske , ikke nødvendigvis som gudenavn. Statistikken er oppdatert 23. De fleste av dem forekommer under ganger i tellingen, men det er også tatt med noen mer vanlige navn.


Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Flere av de gamle navnene blir uaktuelle i dag, fordi de ligner vanlige ord i språket som gir negative assosiasjoner. Mange navn er like or og vi kan godt leve med slike navn.


Tine er både noe å ha mat i, navn på meieri og navn på jenter. Det går helt greit. Se listen over norske og nordiske navn du godt kan velge nå. Dialektformer av gamle navn.


Navnene endret seg da norsk talemål ble endret og dialektene ble utviklet.

Noen navn hadde sterk lokal tilknytning, mens andre i større grad var felles norske varianter. Så dette er navn som bare fire til ti barn fikk i fjor. Sjansene for at samtlige på listen havner i barselgruppe, barnehage eller klasse med andre med samme navn er altså liten.


Men jeg tviler på at foreldre i dag kommer til å gjøre Olga og Gunda populære igjen, selv om de. Navneforsker og forfatter Ivar Utne ved Universitetet i Bergen har sett på listen og kategorisert navnene i ulike kategorier. Her finner vi navn som kommer fra nyere innvandring, navn fra USA, Europa og Sverige, gamle norske navn som kommer tilbake og navn inspirert av media, forklarer Utne. Navnet betyr blomst, så der borte er det slettes ingen grunn til å le av det. Utne forteller at man i gamle norske register også finner noen få tilfeller av Pul og Puline, som er varianter av Pål og Pauline.


Og vi finner også Tis og This, som er varianter av Theis, som alle er opphavelig nederlandske kortformer av Mathias. I den nye navneloven ble det friere å velge mer spesielle og uvanlige navn enn det var tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg