onsdag 1. juli 2020

Strikke mariusmønster

Oppleggsmetoden jeg har brukt heter midlertidig opplegg, som jeg senere felt sammen med teknikken avfelling med pinner både oppe og nede, altså i begge ender. Selv om jeg syr aldri så pent vil denne løsninga bli finest. For å få ferdig sokkepar må jeg gjøre noen enkle grep. Det viktigste tiltaket er å strikke begge sokkene samtidig på rundpinne.


For meg er det helt utenkelig å strikke sokker på strømpepinner etter at jeg lærte kunsten å strikke begge sokkene på rundpinne. Hei:-) Jeg prøver å strikke marius-genser i størrelse xxxl,men får ikke mønsteret til å stemme i forhold til montering. Fikk beskjed om å legge opp 2masker (xxl) og legge pp på masker til=3masker. Ikke nok med det, folk skal ha vinskjulere, sokker, luer, putetrekk og pledd i mariusmønster.


Håndstrikket eller maskinstrikket? Ikke alle bryr seg, bare det er mariusmønster på det. Jeg har også fått noen forespørseler om å strikke mariusgensere til folk. Veldig flott genser og fine farger #128578; Jeg holder på å strikke en lik genser selv. Men har stoppet opp litt i mønsteret.


Strikke mariusmønster

Hvis du kunne ha forklart meg hadde jeg satt stor pris på det #128578; Har 3masker, og i mønsteret hvor det er annen hver farge (eks en hvit en svart), får jeg det ikke til å gå opp. Det blir to masker i samme farge etter hverandre pga at det er partall. Kile: Nå skal en strikke rundt igjen. Men på undersiden felles til kile på hver side annen hver omgang. Strikk vridd sammen eller ssk.


Så en omgang uten felling. Denne siden ble sist oppdatert , og inneholder oppskrifter. Her finner du lenker til strikkeoppskrifter på ting til huset. De fleste er gratis. Vil du strikke en genser, jakke, sokker, hentesett eller babyteppe?


Strikke mariusmønster

Da finner du oppskriftene her! Enten det er trendy plagg eller tradisjonelle mønstre som Marius, Nancy, Setesdal og mer. For at syingen alltid skal være en glede, og for å gjøre plaggene jeg lager unike, ønsker jeg å ha en del kreativ frihet på det jeg lager på bestilling. Du velger selvfølgelig ønsket plagg, str og f. Start med å legge opp 1masker på rundpinne med den fargen du vil ha der eg har brukt rosa, i orginalfargar er denne raud.


Stort og bredt utvalg av garn, strikkemønster og ferdige strikke kolleksjoner. Vi har et stort forhandlernettverk i inn- og utland. Tok for en liten stund siden på meg oppgaven å strikke et hundedekken med Mariusmønster.


Strikke mariusmønster

Den eneste oppskriften jeg fant var med ben på, men dette skulle jo bli et dekken uten ben. Jeg liker å gå tur, høre lydbok og drive med håndarbeid. Jeg er gift og har to voksne døtre og tre barnebarn.


For dere med strikkeerfaring, eller noen i familien som kan det, så skjønner vel dere litt mer av oppskriftene enn meg, dette er virkelig gresk for meg, jeg bare videreformidler, jeg – hehe. Har så lyst å begynne å strikke igjen selv, men sist jeg strikket var jo på ungdomsskolen! Begynner å bli noen år siden det, kan man trygt si. Diagrammer leses helt motsatt av bøker!


Strikke mariusmønster

Du begynner med nederste rad i diagrammet. FRA HØYRE MOT VENSTRE! Rutene i diagrammet leses fra høyre mot venstre. Noen ganger viser en pil hvilken rute du skal starte med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg