fredag 17. juli 2020

Mensen etter samleie

Hvorfor du blør like før eller like etter mensen er vanskelig å si. Noen har en lettblødende livmorhals uten at det finnes noen tydelig forklaring. Noen blør lettere også like før og etter mensen. Takk for at du skriver til oss i Ung. Fikk mensen for dager siden, men denne gangen slutter den ikke ordentlig.


De store blødningene gav seg etter dager, men det kommer fortsatt litt slimet blod.

Ikke mye utflod utenom dette og synes ikke det lukter noe spesielt. Hva kan dette være? Du skriver at samleie var rett etter mensen.


I praksis er det vanskelig å forutsi hvilke dager i syklusen som kan være helt sikre til ikke å bli gravid. Dette skyldes flere ting, blant annet at du kan ha uregelmessige eggløsninger. Det kan være vanskelig å beregne akkurat når eggløsning skjer siden den kommer ca.


Det finnes ikke noe fasitsvar og jeg tviler på at det finnes noe statistikk på det. Men det forekommer og det er flere som har samleie , selv om kvinnen har menstruasjon.

Så nei, det er ikke noe unormalt, men det er nok flere som velger å ikke ha sex når damen har mensen , forteller sexolog, Siv Gamnes, til KK. Samleie og prevensjon. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes?


Jeg kunne aldri hatt det, fordi jeg ikke føler meg spesielt renslig når jeg har mensen. Men hvis en venninne av meg hadde kommet og fortalt at hun hadde hatt det, så hadde jeg syns det var helt greit. Med andre ord: jeg syns sex under mensen er helt ok. Mensen eller menstruasjonen, som det opprinnelig heter, er egentlig en blødning som kommer fra skjeden en gang i måneden.


Den kommer når et modnet egg fra eggstokken ikke har blitt befruktet etter at det ble sluppet fra eggstokken to uker tidligere. Når jenta har kommet godt igang med puberteten, vil eggløsning starte. I de aller fleste tilfeller har småblødninger etter samleie en godartet forklaring.


Blant kvinner etter overgangsalderen skal man være mer på vakt. Her kan det være et sår i livmorhalsen som rives opp i forbindelse med samleie og som kan gi påfølgende blødning. I noen tilfeller oppstår slike sår fra kreftforandringer. Bade og samleie med mensen.


Hvorvidt gjelder å ha samleie mens man har mensen , forklarer Paulik at dette er uproblematisk, men at mange synes det er ekkelt. Legg et håndkle under rumpa slik at sengetøyet ikke søles til.

Man er også litt mer utsatt for infeksjoner under mensen , så det er lurt å bruke kondom hvis samleiet skal utføres. Den uventede blødningen fra skjeden er som regel smertefri. SVAR: Hei jente år.


Det er vanskelig å si hvorfor du blør mindre nå enn tidligere. Vanligvis blør en ikke hvis en er blitt gravid. Men det finnes unntak, der en kan ha blødning og likevel være g. Gravide kvinner er mer utsatt for å oppleve blødninger etter samleie. Det vil oftest komme fra selve livmortappen.


Mange gravide kan oppleve mer utflo og det er ikke mange dråper blod som skal til før blødningen ser større ut. Blødninger etter samleie under graviditet. Overgangsalderen er en hel tidsperiode, der aktiviteten i eggstokkene gradvis svekkes, og til slutt opphører helt. Hvor lenge etter samleie kan man bli gravid?


Når du har sex, blir sædceller sluppet opp i livmoren og egglederen. Hvis du tilfeldigvis har sex på samme dag som du har eggløsning, så du kan bli gravid samme dag. Tilstanden kan gi en sviende og kløende følelse i underlivet. Blemmene vil etter hvert sprekke og blir til små sår som gror i løpet av 2-uker.


Det første utbruddet av herpes starter 4-dager etter at man har blitt smittet, ifølge Folkehelseinstituttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg