torsdag 23. juli 2020

Svake sider eksempler

Spørsmål om hva som er dine svake sider er svært vanlig i jobbintervjuer. Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar. Min erfaring er å være ærlig på negative sider PÅ JOBB. At man spiser for mye is eller drikker for mye øl irrelevant.


Videre er det viktig at man har en strategi for å håndtere sine svake sider. For eksempel at man ikke er så flink å jobbe langsiktig. Det å vise selvinnsikt og refleksjon er egenskaper jeg ser etter i svaret på både sterke og svake sider , forteller Moen.


Svar i form av konkrete eksempler. Andrea Madlan rekrutteringsansvarlig i Manpower spør aldri rett ut hva er dine svake sider. Hun ber deg om å tenke gjennom hva som er dine sterke og svake sider , å lese gjennom søknaden din i forkant av intervjuet, samt tenke gjennom hvorfor du er den rette for stillingen. Du må på kort tid trekke frem dine mest salgbare egenskaper og erfaringer, så vær effektiv, sier Moe.


De gangene jeg har vært på jobbintervju, så har jeg forsøkt å svare noe som også kan være positivt. Eller at jeg ikke er så flink på small-talk ved kaffeautomaten. Og har du vært lat, rigid og rotete i alle jobber du har hatt, eller har dette variert?


Hvis du blir spurt om dine sterke og svake sider. På karrierenettstedet Wetfeet. Innrøm en feil eller tre. Men pakk den eller dem godt inn - og pek også på ting du gjør for å arbeide aktivt med dine svakeste sider - og nevn gjerne eksempler på tiltak du har satt i gang. Pek også på situasjoner hvor de faktisk kan komme til nytte.


Eksempler på åpne spørsmål i jobbintervjuet Det arbeidsgiveren spør etter og hva de vil vite. Hva er dine svake sider ? Hvordan unngå å spolere sjansene, men klare å fremstå best mulig – også her? Vi stiller ikke spørsmålet for at vi skal ta deg slik at du ikke får jobben, men for at du kan vise at du klarer reflektere over egen adfer sier bemanningsrådgiver Torill Guzman i rekrutteringsselskapet Adecco.


Skal på jobbintervju i morgen. Jobber i helsevesenet. De svake sidene bør jo ofte vinkle litt så arbeidsgiver kan tolke de som positive også. En god måte å løse dette på er å trekke frem svake sider som du enten har gjort noe me eller som du jobber med å bli bedre på. Du legger altså frem en svak side ved å beskrive hvordan dette var før, hva du har gjort med det og hvordan det er nå.


Svake sider eksempler

Ikke proklamér sterke sider som du ikke har, vær ærlig med deg selv. Når du tror på det du sier, tror også andre på deg. Alle har både sterke og svake sider , så ikke gi deg før du har notert ned minst tre sterke sider du har før du kommer på intervju. For svake sider kan være oppmerksom på, og jobbe med.


Vær trygg på svaret du gir, øv gjerne på forhånd gjennom å snakke høyt med deg selv foran speilet, eller gjennom dialog med en kompis eller kollega. Husk at også kroppsspråk avslører deg, se rekruttereren i øynene, pust med magen og hold hendene i ro. Du bør velge noen svake sider som kanskje kan vekke litt latter, og som dreier seg om helt andre ting enn jobben.


Vi har alle sider vi kan bli bedre på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg