fredag 24. april 2020

Kalkun steke

Se den enkle fremgangsmåten her! Pensle kalkunen med smeltet smør flere ganger under steketiden. Etterfyll eventuelt med vann. For å kontrollere at kalkunen er stekt kan du stikke en spiss kniv inn ved lårfestet.


Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig stekt. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C.

Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet. Resten smører du utenpå kalkunen. Ha gjerne litt vann i pannen under steking for å unngå at stekesjyen svir seg. La fuglen hvile minst minutter før du skjærer den opp.


De som sitter i pakkene du får kjøpt viser seg ofte å ville steke kalkunen for lenge, slik at den blir for tørr. Under stekingen, slå kraften over kalkunen hver halve time for å oppnå et saftig resultat. Stek kalkunen på 1grader til kjernetemperaturen er grader, beregn ca minutter per kilo.


For å sjekke om kalkunen er ferdig stekt , kan du stikke en kniv i låret. Siver det klar kraft ut, er kalkunen klar.

Kalkun er for mange et must til nyttår. Lårene kan ettersteikes. For kalkun er det kun ting som gjelder når det kommer til steking av hel fugl: 1) Sous vide, eller 2) Low and slow i ovnen. Proffene deler opp kalkunen før de steker den, men det tar jo bort litt av sjarmen når den skal serveres.


Klassisk kalkun Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen.


Det unngår du med steketermometer! Den er ferdig på grader. Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine.


Server med kokte poteter og rosenkål. I vår oppskrift, som du finner lenger nede i teksten, steker du kalkunfileten på 1˚C i rundt minutter og lar den hvile i minst minutter. Dette gir deg et saftig resultat.


Men har du ekstra god tid kan du gjerne senke temperaturen til 1˚C og la kjøttet steke dobbelt så lenge. Da blir kjøttet helt nydelig! Se video av hvordan du steker en hel kalkun her.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige. Er væsken rosa, kan du prøve igjen om ti minutter. Den kan også godt hvile i et par timer under folie, om det passer bedre. Skulle uhellet være ute og kalkunen - til tross for din iherdige innsats - bli litt tørr, så fortvil ikke. Lag en knallgod saus med den deilige kraften fra langpanna du har stekt kalkunen i. Slik steker du hel kalkun Lærerike artikler Slik deler du hel kalkun Marinader som funker på kylling og kalkun Andre gode oppskrifter Helstekt.


Hel kalkun er maten for de store anledninger! I denne filmen lærer du hvordan du oppnår perfekt resultat. Kraft Kok kraft av innmaten som du finner inne i kalkunen.


Brun innmaten i smør i en gryte. Bruk gjerne steketermometer, kalkunen skal ha en kjernetemperatur på grader på tykkeste del av låret når du tar den ut, temperaturen vil så øke noen flere grader mens kalkunen hviler. Det er veldig mange folk som tror at kalkunkjøtt er tørt, og de er redd for at den skal bli for lite stekt , sier Whitson.


Jeg har laget kalkun på kursene mine i mange år, og det er utrolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg