tirsdag 28. april 2020

Slanking av barn

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Barn i vekst skal helst unngå slanking. Det viktigste er sunne og reglemessige måltider og fysisk aktivitet i minst minutter daglig. Etter hvert som barna blir større og mer selvstendige, må man også jobbe med hvordan de kan mestre å ta de lure valgene når foreldrene ikke er der.


Slanking av barn

Skal vi snakke med barna om overvekt? Fortvilte foreldre søker hjelp. Av og til får vi i Freeliving henvendelser fra fortvilte foreldre som vil ha hjelp for sitt overvektige barn og de lurer på om barnet kan gå på kurs hos oss. I Freeliving har vi ås aldersgrense, og tar ikke imot barn under myndighetsalder med på livsstilskurs. Det er god omsorg å gjøre noe med overvekt hos barn.


Hun behandler familier med overvektige barn , og er opptatt av at man tar den helsefarlige utviklingen på alvor så tidlig som mulig. Allikevel er det farlig mange barn som tenker på slanking. Barna som var med i studien ble fordelt i to grupper.


Slanking av barn

I den ene gruppen gikk vi inn i hver enkelt familie og ga råd om fysisk trening og kosthold sammen med helsesøster, barnelege og ernæringsfysiolog. Syv myter om slanking Du forbrenner ikke 3kalorier i løpet av en hyrdestun og det er ikke slik at langsomt kilotap er det beste i lengden. Her har du syv myter om vekttap som simpelthen ikke støttes av vitenskapen – og noen ting som fungerer. Tre biter av kiwi, jordbær og banan på spyd eller sugerør, og smelt noen ruter kokesjokolade som barna kan dyppe frukten i. Søtt, sunt og morsomt. Smoothie-is: Barn elsker smoothie, og barn elsker is.


Lager du ispinner av tykk smoothie laget med mye bær og lite væske, har du en vitaminbombe som alternativ til Krone-isen en varm sommerdag. En verden med mindre mat er en farlig verden. Full av fristelser og med en motivasjon som i det ene øyeblikket er på topp, og i det neste på bunn. Orker ikke mer tenker du.


Kanskje er du omgitt av hyggelige mennesker og deilig mat. De fråtser, du pirker i deg og føler at alles blikk er rettet mot deg. Da kan du føle deg alene og presset.


Overvekt er et problem som rammer flere og flere barn. Ved å hjelpe barnet ditt ned i normal vekt gir du barnet ditt muligheten til et sunt og godt liv. Det finnes flere behandlingsprogrammer som kan hjelpe overvektige barn til en sunnere vekt. Jeg vil starte denne tråden for å hjelpe foreldre som sliter med overvekt hos sine barn. Det er veldig lett å ønske å beskytte god-ungen mot hets fra kamerater som mobber på grunn av overvekten.


Slanking av barn

I tillegg er godteri og snacks en veldig effektiv trøst. Ser du et begynnende problem kan du kanskje s. Vedvarende reduksjon av kroppsvekt innebærer vanligvis både at kroppen tilføres mindre energi enn hva den forbruker og at energiforbruket øker (økt fysisk aktivitet). Det stemmer at slanking kan være farlig for barn og unge. Barn skal ikke slanke seg, men ha hjelp til å gjøre endring av vaner og uvaner i kostholdet sitt. Den største faren ved slanking er feilernæring og utvikling av spiseforstyrrelser.


Dersom du skal slanke deg bare ved å spise mindre, kvitter du deg stort sett bare med vann og muskelvev de første ukene. Slanking kan være farlig. Når du så skal avslutte kuren, kommer kiloene lett tilbake.


Kroppen har innstilt seg på å bruke mindre energi, og musklene som er slanket bort, blir erstattet av fett. Det er viktig å stoppe vektøkningen, men slanking for å redusere vekten, anbefales sjelden. Undersøkelsen viser betydningen av å gripe fatt i problemene rundt vekt og selvbilde blant unge jenter tidlig.


Faglig veileder for barne - og ungdomspsykiatri Del 1: Diagnostikk og utredning. Alle artikler i NEL og på NHI. Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.


Blant barn ser det ut til at den samla andelen med overvekt og fedme har stabilisert seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg