tirsdag 21. april 2020

Vondt i magen baby

Vondt i magen baby

BABY MED VONDT I MAGEN : Nyfødte, spedbarn og større babyer får ofte vondt i magen , men hvorvidt gjelder årsaker og lindring, florerer det mange myter. Om barnet har luft i magen (kan ofte kjennes at magen blir stram), kan det hjelpe barnet med forsiktige strykninger i sirkelbevegelser over magen , sykle med beina til barnet eller presse bena forsiktig opp mot magen. Ifølge Bakkeid kan det være lurt å teste ut ulike rapeteknikker for å kunne forebygge luft i magen hos den lille.


Hva som foretrekkes her vil kunne variere fra baby til baby og foreldre til foreldre, så prøv dere frem til dere finner den som er mest effektiv. Smerter i øvre del av magen kan være refluks. Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen.


Når barn har vondt i magen. Barn får ofte vondt i magen. Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye.


Vondt i magen baby

Men magesmerter kan også være tegn på alvorlige tilstander som må behandles. Bær henne (lettest når du står) slik at hun ligge på din arm med hennes mage mot armen din og hodet mot din albue. Gutten min ligger så godt sånn når han har vondt i magen. Kan være sjokolade, kaffe, brus, sterk mat (taco, osv), appelsin. Men, jeg bakte 5-hele pepper inn i kitt leverpostei og etter en halv times tid sovnet jeg uten mageknip.


Jona skrev: Jeg har hatt vondt i magen i fire dager nå. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon.


Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt. De vanligste årsakene til forstoppelse hos barn er for lite fiber i kostholdet, lite fysisk aktivitet og dårlige avføringsvaner.


Noen barn utsetter stadig toalettbesøk, noe som kan føre til at avføringen hoper seg opp i endetarmen og blir tørr og hard. Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.


Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin. Finn laveste nettpris her. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Når et barn klager over vondt i magen , er det stort sett ingenting.


Her gjelder å ha litt is i magen og se det litt an, sier lege Hanne May Hetland ved Hanadalen legesenter. Hun sier at magevondt like gjerne kan være vondt et annet sted i kroppen, en samtalestarter eller en måte å få oppmerksomhet fra foreldrene på. Jeg har en to uker gammel baby som jeg fremdeles holder på å bli kjent med. Derfor regner jeg med at hun kanskje også.


Vondt i magen baby

Ingen vet med sikkerhet hvorfor man hikker, og det er helt normalt og vanlig at babyer hikker. Fordi babyers tarmsystem er umodent, er det ikke uvanlig at de har litt vondt i magen. Hikking og mageknip kan henge sammen, men trenger ikke å gjøre det.


Det er ikke så unormalt at babyer får litt vondt i magen i starten, da magefloraen ikke er satt helt enda. Sluttet med det, men det hjalp å få ut luften på andre måter, som massasje eller å presse bena opp mot magen. Vi hadde veldig like problemer når sønnen vår var nyfødt. Han spiste antagelig for mye, og fikk vondt i magen , særlig om kvelden.


Rådet jeg fikk fra sykehuset var å gi litt vann på tåteflaske (ikke sukkervann). Vannet gjorde at han rapte og prompet mer. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang.


På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen. Hvor gjør det vondt ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Har du smerter over hele magen ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg