onsdag 22. april 2020

Tips mot halsbrann gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Hvis ingenting annet hjelper, kan du kjøpe et reseptfritt legemiddel mot halsbrann på apoteket – for eksempel Gaviscon, Samarin eller Novaluzid. Les mer om halsbrann. Her har det kommet inn en del tips og råd mot problemet. Halsbrann og sure oppstøt hører sammen. Det tiltar ofte i hyppighet og alvorlighet mot slutten av graviditeten.


En studie fant at cirka prosent av de gravide hadde halsbrann i første trimester, prosent i andre trimester og prosent i tredje trimester, sier Anne Ragnhild Kjus Skomedal, gynekolog ved Medicus i Oslo. Er du veldig plaget med halsbrann , er det dessverre slik at det ikke blir helt borte før graviditeten er over, sier jordmoren. Heldigvis finnes det tiltak for å forebygge eller lindre plagen. Små og hyppige måltider gir mindre mat i magen. Ikke spis for sent.


Gravide er utsatte på grunn av hormonelle endringer og den voksende livmoren som trykker mot magesekken. Tiltak Spis hyppige og små måltider, og ikke spis store kveldsmåltider. Unngå fettrike matvarer.


Sjokolade, kaffe, løk, paprika, sterkt krydret mat, tomater, tomatsauser, sitrusfrukter og fruktjuice kan også gi halsbrann. Et tips mot halsbrann er noe så enkelt som et glass melk før leggetid! Var plaget med halsbrann og sure oppstøt i flere måneder, men så fikk jeg et tips om melk og det virker.


Når jeg får halsbrann , så tar jeg et lite glass med vaniljesaus. Har prøvd titralach? Sitron er beste tips mot halsbrann og sure oppstøt.


Noen som har tips ? Stikk imot alt jeg har lært men supereffektivt! Jobbet mye skift sein vakter med mye stress og spising av mat på okurante tide og oregelmessigt. Verst bleiv da når eg var gravid med nr:1. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Når man er gravid kan man få plager og ubehag man aldri før har hatt. For eksempel halsbrann. Når det sure mageinnholdet presses opp i halsen, får du en sviende følelse. Men du kan forebygge halsbrann. Wold Gustafson anbefaler alle gravide som får problemer med halsbrann å oppsøke jordmor eller lege.


Du trenger ikke å vente til det blir veldig ille. Da kan du få individuelle råd og tips , anbefaler jordmoren. Vi vet det er lettere sagt enn gjort, men å slutte å røyke kan hjelpe mot halsbrann (bare én av de mange helsefordelene ved å slutte). Røyking fører til at lukkemuskelen mellom magesekken og spiserøret blir slappere, og dermed kan magesyre lettere slippe ut fra magesekken og forårsake halsbrann.


Det har med anatomien til magesekken å gjøre, hvordan den ligger osv (den strekkes mer ut i stedefor å krumme seg med innholdet opp mot spiserøret igjen). Og husk, hvis du tar tygget letter eller link osv. Det kan dempe litt på ubehaget.


Så om noen vet om noen gode kjærringråd eller noe, så blir jeg kjempe glad ! Kjenner jeg har halsbrann og det er hæslig, verst når jeg legger meg for å sove. Denne kan nøytraliseres med å drikke noe som er basisk. Melk er et alternativ som finnes i et hvert hjem. Drikk et glass melk og plagene med halsbrann vi ganske sikkert forsvinne. Melk mot halsbrann : Foto : kjerringrad.


Sure oppstøt er særlig vanlig hos gravide , spesielt i siste del av svangerskapet. Dette skyldes at en stadig større livmor presser mageinnholdet oppover, noe som kan forårsake sure oppstøt. Hormonsvingninger i svangerskapet øker også risikoen for sure oppstøt. Det er ikke påvist at halsbrann har noen betydning for utfallet av et.


Somac Control virker ved å redusere magesyreproduksjonen, har en langvarig effekt på opptil timer. Gravide og ammende anbefales ikke å bruke dette preparatet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg