mandag 6. april 2020

Smerter midt i magen

Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.


Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen.

Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.


Ja: Kanskje har du en. Med fare for å høres ut som en mega-hypokonder, så lurer jeg på om noen vet hvorfor jeg har vondt i magen ? Det er ikke mageknipe det er snakk om.

Når jeg strekker litt på meg (f.eks så langt man kan strekke seg uten å strekke armene i været) får jeg en intens smerte midt i magen , såvidt rett. Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn.


Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller fare for sjokk kan et parenteralt administrert opioid bli nødvendig, for.


De vanligste symptomene er smerter og ubehag i øvre del av magen. Plagene forverres gjerne når du spiser, men enkelte opplever at det å spise lindrer plagene. Ubehaget kan arte seg som oppblåsthet, kvalme, brekninger og tidlig metthetsfølelse.


Mange er også plaget av irritabel tykktarm med forstoppelse, diare og luftproblemer. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Blindtarmbetennelse fører til smerter i magen.

De begynner som regel midt i magen , men flytter seg til nedre høyre del av magen i løpet av noen timer. Smertene blir verre ved bevegelser, hoste og pressing. Matlysten forsvinner og du kan føle deg syk.


Kvalme er vanlig, og noen kaster opp. Feber eller nestenfeber er også vanlig. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet.


Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme.


Hvordan oppstår akutte magesmerter? Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen. Fortsatte smerter kan for det meste ordnes med reseptfri smertestillende medisin. Vedvarende eller sterke smerter krever imidlertid legevurdering. Kroniske smerter kan og må ofte behandles med medisin.


Ut over dette kan man også selv gjøre noe for å minske smerten. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte. Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation. Betennelse i prostata ( smerter når sitter spesielt, mellom endetarmsåpningen og pungen, med utstråling til rygg).


Gallesten ( smerter mage høyre side med utstråling til høyre skulderblad). Nyrebekkenbetennelse ( smerter i siden som stråler ned mot lysken). Det ene er plutselige smerter midt i brystet, og det andre er akutt tungpustethet,.


Nye smerter mellom skulderbladene, i øvre del av magen eller i kjeven skal man definitivt ta på alvor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg