onsdag 1. april 2020

Paracet til barn

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Generelt om febernedsettende medisin til barn.


Bruk av febernedsettende medisin gjør ikke at barnet blir fortere frisk, men reduserer ubehaget som følger med høy feber. Produkter med paracetamol er førstevalg ved feber. Barn bør generelt ikke få febernedsettende medisin før temperaturen er over °C. Til barn anbefales generelt en enkeltdose på ca. Minimum doseringsintervall: timer.


Regelmessig administrering bidrar til å unngå svingninger i smerte og feber. Barn opplever smerte i like stor grad som voksne, men de blir ofte underbehandlet. Aktuelle kilder for dosering og doseringsfrekvens av paracetamol til barn angir ulike doseringsanbefalinger, noe som kan føre til bruk av suboptimale doser og at barn dermed påføres unødvendig smerte.


Hvert barn i Norge bruker i gjennomsnitt nesten én pakning paracetamol i året. Det er et samfunnsproblem at medisinbruken til barn har økt så mye, mener lege og farmasøyt Per Lagerløv. Avliver paracet -myte. Madsens inntrykk er imidlertid at norske foreldre er godt informert om anbefalt dosering, og at de ikke gir unødvendige mengder smertelindrende behandling til barna sine. Sunniva Agnete Trøen i Statens legemiddelverk til Dinside, og legger til at det er mangel på denne medisinen frem til.


Brukes ved ubehag ved feber. Stikkpillen innføres i endetarmen. Det kan hjelpe dem til å få sove ordentlig og til å få i seg drikke. Paracet kan doseres inntil tre ganger i døgnet. Barn med øreverk kan også ha god nytte av paracet som smertelindring selv om de ikke har høy feber, sier Ida Natås, overlege ved Legevaktsentralen i Oslo.


Paracet til barn

Syke barn kan få det bedre hvis du gjør litt research på hva slags medisin som finnes, og hva barnet liker best. Det er gjerne lettere å få i barnet penicillin som ml dråper i stedet for. Det bør gå minst fire til fem timer mellom hver dosering. Men det har lite vitenskapelig bevis.


Les pakningsvedlegget. La oss lære mer om det i denne artikkelen. Paracetamol og ibuprofen er to vanlige medisiner i et hvilket som helst familiehjem.


Paracet til barn

Følgelig er de vanligvis det første vi henvender oss til ved sykdom, og spesielt med feber. Legemiddelet fins også som stikkpiller og mikstur som ofte brukes til barn. Diagrammet viser salg av de mest brukte smertestillende midlene i Norge. Klikk på bildet for å åpne større figur. Som sykepleier på nyfødt intensiv gir vi ofte paracet til de som har vondt eller er syke.


Det er bare du som setter dine egne begrensinger her. Du finner unnskyldninger og legger skyld på mange faktorer rundt deg. Lev sånn som du vil. Ikke vær opptatt av hva alle andre gjør eller mener du skal gjøre.


Reis verden rundt alene, eller oppsøk andre som reiser alene og ønsker noe. Det har vært etterlyst en felles nasjonal retningslinje for smertebehandling av barn. Likevel bør du ikke ukritisk bruke febernedsettende medisiner til barn. Små barn er meget følsomme for de midler som brukes mot feber og smerter.


Følg doseringen på pakningsvedlegget nøye. Anbefalt førstevalg ved feber hos barn er paracetamol. Paracetamol er trygt og effektivt, og har lite bivirkninger når det brukes i riktige doser. Det er viktig å gi acetylcystein innen timer ved mistanke om toksiske doser for å unngå toksisitet hos mor og foster. Barn som fødes under forgiftningsforløpet skal behandles med acetylcystein umiddelbart etter fødsel.


Paracet til barn

GIC informationsdatabase til sjukvården. Smilkstein MJ, Knapp GL, Kulig KW, Rumack BH.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg