torsdag 16. april 2020

Smerte øverst i magen

Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen.


Funksjonell dyspepsi omtales av noen som magekatar, men det er en tilstand karakterisert ved tilbakevendende eller kroniske smerter og ubehag i øvre del av magen uten at man finner sykdomsforandringer i eller rundt fordøyelseskanalen. Symptomer: Ubehag øverst til høyre av magen , under ribbeina.

Det kan være: Gallesteiner - små steiner som skyldes at kolesterol blir fanget i galleblæren. Vet ikke om jeg stiller spørsmålet til rett forum, men. Er til tider plaget av ubehag og enkelte ganger smerter øverst i magen , rett under ribbeina. Rett under der ribbeina slutter liksom).


Dette er spesielt om morgenen like etter at jeg har stått opp. Men da hjelper det å. Blindtarmsbetennelse.

Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen. Det kan også skyldes andre ting, inkludert banale og ufarlige ting, til psykiske ubehag eller organsykdom. La oss ta for oss hvilke type ubehag som kan gi smerte eller ubehag i det hjørnet av kroppen du plages med.


Hva er årsaken til plager øverst til venstre i magen ? Dyp, diffus, eventuelt i midtlinjen. Peritoneal smerte ? Oftest fra indre organer. Skarp, ofte lokalisert, smerte som forverres ved bevegelse og trykk mot affisert del av bukhinnen. Typisk for appendisitt.


Ved ulcus perforans vil mageinnhold kunne renne nedover i bukhulen og gi lignende smertevandring. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Hvordan oppstår akutte magesmerter? Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen.


Jeg er uker gravid og har lenge vært litt øm over ribbein og brystbein. I natt kom en voldsom smerte øverst i magen , bak høyre ribbein og brystbein.

Etter dette, gikk det tilbake til normal ømhet. En pasient med gallestein har en litt gul farge i huden, feber, og smerter øverst til høyre eller midt i magen. Hvorfor har jeg vondt verst til venstre i magen ? Irritabel tarm kjennetegnes ved smerte under navlenverst i buken, og.


Ubehag i vre del av magen , veiviser - Norsk. P kvelden er magen helt oppblst og doturen p kvelden er lyst og. Visceral eller somatisk smerte refererer til ubehag forårsaket av nerver og ved lokal infeksjon. Referert smerte kan bli følt i magen , men er faktisk kommer fra et annet område av kroppen.


Goddag, Jeg har de siste par årene vært plaget av tildels kraftige smerter helt øverst til venstre i magen , under ribbena (langt oppe, langt til venstre). Ingen andre problemer som oppstøt, kvalme, problematisk avføring, luft, fordøyelsesproblemer eller annet. Disse sitter som regel øverst i magen og kan stråle bakover til ryggen.


Som oftest er det jevn, kraftig verk, som etter hvert sprer seg til hele magen. De fleste blir kvalme og brekker seg, og noen får feber. Enkelte ganger utvikler sykdommen seg videre med sirkulasjonssvikt, slik at tilstanden blir svært alvorlig.


Smertene er periodiske, ca 5-gange. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin?


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg