mandag 20. april 2020

Prikker på kroppen som klør

Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet.


Brennkopper vises som små, røde prikker som kan klø. De dannes ofte rundt nese og munn, men kan lett spre seg til andre steder på kroppen. Det er ikke uvanlig å ha feber og hovne lymfekjertler i nakken i tillegg. Hei, jeg er en jente som har fått nupper over hele kroppen.


Det begynte for en måneds tid med noen få på lår og legger, og nå har jeg mange over hele kroppen. Verst er det på bak og mellom lårene. Rumpa er også utsatt, og det er her de største nuppene har oppstått. Den femte barnesykdommen: Utslettet starter med kraftig rødme i kinnene i ansiktet. Etter ytterligere et par dager utvikler det seg et utslett på armene, beina og overkroppen.


Utslettet består av prikker som er lyst røde, sammenflytende og med varierende form. Sengetøy og tøy som brukes tett mot kroppen , bør skiftes og vaskes på minst grader. En krem eller lotion kurerer vanligvis sykdommen, men du kan fortsatt klø i noen dager etter at behandlingen har drept midden. Hendene mine har nå fått noe som ligner blemmer og sår på siden av fingrene og innsiden av håndleddene.


Kløen på kroppen er der hele tiden spesielt på utsiden av hofter og lår, og er spesielt ille etter at jeg har lagt meg om kvelden. Det klør også der det ikke er utslett. Ingen kremer eller allergitabletter har hjulpet. Jeg lurer på hvordan cherry angiomer ser ut?


Har nå lagt merke til at jeg har forskjellige prikker på kroppen , mest brystet og magen, men også noen på ryggen. To-tre til på magen er mindre men også uthevet så vidt. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Feber eller ikke feber? Utslett med feber tyder på en infeksjon i kroppen.


De vanligste er de som kommer med virussykdommer, inkludert alle barnesykdommene. Jeg er en gutt på år, og har nettopp oppdaget et utslett på store deler av kroppen min. Alle artikler i NEL og på NHI. Utslettet strekker seg fra armhulene, langs begge sider av kroppen , og ender opp på fremsiden av lårene. Det er så langt kun en kosmetisk plage, da det verken klør eller plager meg på en fysisk måte.


Prikker på kroppen som klør

Jeg klør sånn over hele kroppen , får røde prikker overalt og. Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert får skorper på seg. Utslett: Prikker over hele eller deler av kroppen. Først er prikkene små og røde, før de hovner litt opp og blir til væskefylte blemmer. Informasjon om tilstander som kan gi kløe og utslett i huden.


Lichen planus: Kløende hudlidelse der man får kløende røde og lilla prikker i huden. Røde prikker på barn kan oppstå hvor som helst på kroppen og i ansiktet. Les om de vanligste årsakene til røde prikker og utslett, og hva du kan gjøre med dem.


Prikker på kroppen som klør

Prikkene er et stykke fra hverandre på huden. Men kroppen utvikler forsvar mot selve skarlagensfeberen etter første gang man har det. Derfor kalles det en barnesykdom. Hvertfall slik legen forklarte det til meg. Som sagt, når det klør som verst, skyll over bena dine med kaldt vann, fukt en klut og press forsiktig mot nakken (ikke gni, det gjør kløen verre), det fungerer utrolig bra.


Har du små røde knopper på kroppen der klør helt vildt? Det reagerer immunsystemet på og derfor klør du. Det kan klø en lille smule, men ofte klør det helt sindssygt, især om aftenen. Kløen er sterkest på steder der skabbmidden finnes, men kløen rammer etter hvert hele kroppen. Fnat kan behandles med Nix Creme.


Prikker på kroppen som klør

Hode og nakke går som regel fri for smitte og kløe. De fleste utvikler kløende, røde prikker , av og til små blemmer, og etter hvert skorper som følge av kløingen. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Skabbganger blir ofte synlige. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.


Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg