torsdag 25. mars 2021

Vondt øvre del av magen

Brukere har fått hjelp mot bl. Vurdering av ubehag i øvre del av magen. Smerter i øvre del av magen kan være refluks.


Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Funksjonell dyspepsi omtales av noen som magekatar, men det er en tilstand karakterisert ved tilbakevendende eller kroniske smerter og ubehag i øvre del av magen uten at man finner sykdomsforandringer i eller rundt fordøyelseskanalen.

Denne delen av magen er hjem til leveren, galleblæren, bukspyttkjertelen, høyre nyre og galleveiene. Magen ligger i øvre del av magen , og smertene kan resultere fra en urolig mage eller gass. Men mer alvorlige tilstander kan eksistere. Kan starte med at nå er det mer en slik sultfølelse men blir ikke dempet når jeg spiser. Nå sitter den heilt oppe i magen litt til venstre og kan virke som jeg får litt vondt i venstre del av brystkassa også.


Har bestilt legetime men. Jeg begynte å få vondt i øvre del av magen i går og i ryggen, vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det blir liksom helt hardt øverst i magen , og et trykk.

Det varer en stun så går det over. Blir litt svimmel og. Hvor gjør det vondt ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen. Men konstante plager i øvre del av ryggen som varer alt fra flere timer til flere dager, kan være utmattende.


Smerten kan stamme i øvre del av magen , og kan endre seg mellom navlen og nedre høyre del av magen. Det kan for eksempel forårsake smerter i øvre del av magen , at en blir for mett etter man har begynt å spise eller at det er vondt i tykktarmen. Flere ganger i uken får jeg nå vondt i øvre del av magen. Altså over navlen og til der ribbebeina starter.


Det er ganske vondt og kommer som oftest på kvelden rundt leggetid og smertene varer til jeg sovner. Merker det kjennes ut som en følelse av å ha sting etter å ha løpt, men det kommer med en gang jeg begynner å bevege meg så er hvertfall ikke sting. Får også veldig vondt når j. Jeg har vondt i venstre i venstre del av mage og har en hoven lymfekjertel.


Betennelse i nedre delen av venstre lungen kan gi smerter i øvre.

Smertene blir verre på tom mage og lindres ofte når du får i deg litt mat og drikke – spesielt melkeprodukter. Magesmerter av brennende, sviende type, spesielt fra øvre del av magen. Sure oppstøt, kvalme og eventuelt oppkast. Du kan ikke avgjøre hvilken type magesår du har ut fra symptomene. Hei, mensen har forandret seg etter at jeg tok angrepillen.


De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig. Hos 3- av kvinnene med svangerskapsforgiftning oppstår det som betegnes HELLP-syndrom (H emolysis, E levated L iver enzymes, L ow P latelet count). Det er en tilstand som kjennetegnes ved smerter i øvre del av magen eller under høyre ribbensbue, av og til kvalme og brekninger, nedsatt leverfunksjon og forstyrrelser i blodcellene.


S men jeg fikk ta paraset å se om d. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt oppsøke lege for å avklare årsaken, sier Jørgen Valeur, lege og ph. Klinikk for Medisin ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Hei Jeg har i løpet av den siste tiden blitt slappere og slappere. Trenger mye søvn, men sover dårlig om natta.


Mye trøtt på dagtid. Er også mye dårlig i magen. Får av og til vondt i magen rette etter at jeg har spist (kjennes ut som jeg har spist alt for mye selv om jeg ikke har gjort det).


Oftest galleveispatologi eller leversykdom. Andre muligheter er pankreatitt, magesår, appendisitt med atypisk leie, appendisitt hos gravi subfrenisk abscess, nyrepatologi, kolontumor i høyre fleksur, hjerteinfarkt, lungebetennelse. En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine. Det er vanlig at man har smerter langsmed skulderbladene og i skuldrene.


Dette kan igjen gi prikking eller en nummen følelse i armene, og det kan være vondt å trekke pusten dypt. Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg