mandag 22. mars 2021

Vondt i magen hva hjelper

Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Pepper er en urt som har blitt brukt som både krydder og medisin i lang tid. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter. Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig.


Derfor skal man ikke bruke dette rådet. Endringer i hverdagen påvirker magen , enten det er en livskrise eller en deilig ferie. Gode råd mot magesmerter hos barn og ungdom” og Norsk Helseinformatikk. Alle har vondt i magen iblant, og årsakene til magesmerter kan være mange.


Det er ikke alltid like enkelt å finne årsakene til magesmerter eller å stille en sikker diagnose. Har du ofte oppblåst mage og vondt i magen ? Sjekk hvorfor du blir oppblåst i magen , og hva du bør gjøre og spise for å bli kvitt problemet. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard.


De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. Av de drikkevarene man heller ned i magen , er det bare en svært liten del av væskemengden som oppløses i magen. Du produserer selv ti liter væske om dagen, blant annet spytt som magen får tilført, mens du kanskje drikker to til tre liter. Så bare hell på nok sukker, så hjelper det på væskeopptaket, avslutter han. Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter.


Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. Hva hjelper mot forstoppelse? Det som hjelper de fleste er å unngå mat som man vet man blir forstoppet av, og dette er nokså individuelt.


Vondt i magen hva hjelper

Unngå for mye kaffe, te og cola, råder Hausken. På apoteket kan man kjøpe reseptfrie produkter som fibersupplementer som Vi-Siblin, Lunelax (loppefrø). Barnet spiller ikke, det har vondt i magen , sier lege Helene Helgeland.


Hun er snart ferdig spesialist i barne- og ungdomspsykiatri og jobber ved BUP Gjøvik, ved Sykehuset Innlandet. Helgeland har undersøkt hva som kjennetegner barn og unge som stadig plages av vondt i magen. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin.


Det mange ikke vet er at tarmene kan påvirkes av mange eksterne faktorer. Allergi, stress, bekymringer og sykdom kan føre til smerter som går utover livskvaliteten. Det er ganske fortvilet når magen slår seg vrang og tarmene ikke vil tømme seg. Det å ha forstoppelse gjør skikkelig vondt og det er viktig å ta kroppens signaler på alvor.


Hard mage kan nemlig ha en rekke årsaker, og noen av dem er alvorlige. Visste du hva avføringen sier om helsen din? Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Mosjon er den beste medisinen for magen og for kroppens helse generelt.


Vondt i magen hva hjelper

Fysisk aktivitet er bra for fordøyelsen, forbrenningen, motvirker vann i kroppen, hjelper oss å gå ned i vekt samt øker velvære og trivsel med egen kropp. For å få en flatere mage , kan vi gjøre øvelser som fokuserer på mageområdet. Juice som hjelper mot oppblåst.


Om du har veldig vondt under mensen finnes det hjelp. For noen kan det hjelpe med en varmeflaske mot magen , en time under teppet på sofaen og en liten hvil. Paracet kan være til hjelp for en del eller så kan medisiner som Ibux, Naproxen eller Ledox hjelpe mot smerter, og for noen kan disse også begrense blodmengden noe.


Det er for øvrig veldig forskjellig fra person til person hva som oppleves som ofte og sjelden. Avføring opptil tre ganger i døgnet og hyppigere enn tre ganger ukentlig, regnes gjerne som det normale. Oppfatningene av hva som er normalt varierer imidlertid betydelig, sier Valeur.


Det finnes mange legemidler som kan påvirke magen. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften, kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg