tirsdag 23. mars 2021

Vond rygg gravid

Som gravid kan du selv passe på å være i passelig god form og trene regelmessig. Snakk med jordmor, og oppsøk gjerne trening for gravide der du bor. Noen plasser finnes til og med tilbud om trening i arbeidstiden som er spesielt for gravide.


Opptil av alle gravide opplever vondt i ryggen når de er gravide. Få ganger i livet skjer det større forandringer i kroppen på kort ti enn under et svangerskap. Den raskt voksende magen, ny hormonbalanse i kroppen, forandring i fysisk aktivitet, og for mange økt stress og usikkerhet påvirker ryggsøylen enormt.

Vondt i ryggen og ryggsmerter er noe herk! En vond rygg kan gjøre selv den vakreste solskinnsdag til en dyster affære. I denne guiden finner du god hjelp. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte.


Som kiropraktor ser vi ofte gravide med smerter forskjellige steder i kroppen. Alt fra håndleddsmerter (også kalt karpal tunnel syndrom) til nakke, hodepiner og korsryggsmerter. Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravid , og etter fødselen.


De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen.

Smerter i nedre del av magen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Har du vondt i ryggen eller bekkenløsning? Mange gravide kvinner kan oppleve smerter i korsrygg og bekken under svangerskapet.


Her er noen tips til hva du kan gjøre for å føle deg bedre. Rygg - og bekkensmerter i svangerskap forekommer hyppig. Bekkensmerter rapporteres hos ca. Skoliose (skjev rygg ). Skjevheten kan sitte i selve ryggen eller skyldes ulik benlengde. Det er en sykdom der virvelen glir i forhold til de andre ryggvirvlene.


Den gir ofte ingen smerter, men den kan også føre til murrende smerter som kan oppstår ved bevegelse eller belastning. Når du trener styrke som gravid må du være nøye med korrekt utgangsstilling i forkant av øvelsen. Leddbånd og muskulatur er mer tøyelig i denne perioden, noe som øker belastningen på leddene våre. Begynn med bekken og rygg i nøytralposisjon før start, og aktiver ”det indre huset” før du trener tungt.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Med en god holdning kan du minske faren for å få vondt i ryggen.

Dessverre er det slik at mange gravide får dårlig holdning. Den siste veka har det vore så ille at eg nesten ikkje klarar å gå lengre enn i fem minutt. For kvart skritt eg tar får eg smerteilingar i den høyre hofta og nedover i det høyre beinet, og det verker i korsry. Man regner med at halvparten av alle gravide har rygg eller.


Det kan vre vondt og forverres i forbindelse med aktiviteter som f. Skeord: rygg , vondt i ryggen, lumbago, veikrygg, ryggsmerter. Jeg er gravid i 16. Korsryggen er oem og jeg maa sette meg opp og sove sittende resten av morgenen. Er det noe spessielt jeg kan gjoere, boer jeg oppsoeke en fysioterapaut?


Sengen jeg har er en ganske ny Jensen rammemadrass, saa det er vel. Da tippes bekkenet bakover, korsryggen rettes ut og irritasjoner kan avta. Om man liker å ligge på siden, kan man legge en pute mellom knærne for å avlaste rygg , bekken og hofteparti. Dette fungerer like bra for en stiv og vond korsrygg, som for den gravide med bekkensmerter. Etter å ha jobbet med gravide kvinner i over år og som mamma til fem barn, har jeg både sett og erfart selv at det å være gravid kan være en stor påkjenning for kroppen.


Gravid med smerter i underlivet? En positiv graviditetstest kan for noen være starten på en periode der kroppen oppfører seg helt annerledes enn den har gjort før. På fredag viste jeg ikke hvordan jeg nesten kunne komme meg gjennom dagen på jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg