torsdag 4. mars 2021

Vondt i halsen og øret

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.

Irritanter som tobakksrøyk og alkohol kan også føre til betennelse. En strep hals gir en rå følelse og smerter i halsen. Denne smerten kan stråle for å fjerne ørene. Også dette noen ganger lavere smerte følte i nakken.


Svelging vondt og snakk er ofte vanskelig. Du kan definere halsen samt følelsen av smertefulle øret. Mikrobene går inn i vevet og ødelegger mellom og inne i cellene.


Derfor gjør det vondt , sier Brelin.

Han forteller at man gjerne hovner opp. Luftveisinfeksjoner er svært vanlig i halsen fordi infeksjonsforsvaret er dårligst der. Smertene er der ved berøring, svelging og ved fysisk anstrengelse, når pulsen øker, kjenner jeg smertene i takt med pulsen.


Når jeg trykker der det er vondt kjenner jeg pulsen ganske godt. Dette er på venstre side, andre siden av der jeg har vondt i halsen. Vondt i halsen Vondt i halsen og halssmerter kan være smertefullt og skremmende. Har gått med litt sår hals i snart mnd.


Kan vera heilt fin i opptil ei veke, men så kjem det tilbake. Har ikkje feber, hovne mandler eller ømme lymfeknuter på halsen. Halsen ser litt rød ut i perioder. Et par ganger til dagen begynner eg å nyse og blir tett i nesen.


Sånn ellers gjør det vondt ved berøring når jeg svelger. Jeg kjenner også litt ubehag i det høyre øret , som kjennes ut som det kommer fra halsen , men dette er veldig svakt, ikke så ofte og det plager meg ikke. Jeg har hatt det sånn i rundt dager nå.


Denne følelsen kommer og går litt, og er ikke konstant tilstede. Det vesker ikke fra øret.

Jeg fikk omtrent samtidig med øreverken et munnsår i munnviken på samme (venstre ) side. Er det sannsynlig at dette har noen sammenheng ? Ved halsbetennelse utløst av streptokokker vil man som oftest ha hovne mandler med belegg, vondt i halsen hele tiden, feber, dårlig ånde og ingen forkjølelsessympotmer. Man vil ofte føle seg elendig. Hvis man har tegn på en halsbetennelse og i tillegg har hatt feber og føler seg generelt syk kan man oppsøke lege. Kjeveleddet befinner seg like foran øret.


Alle disse strukturene kan ved sykdom forårsake smerter. Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, gummene og spyttkjertlene.


Svelgkreft betyr i denne sammenheng kreft i den delen av halsen som er rett innenfor munnen (orofaryngeal kreft). Har du en kronisk infeksjon i det ytre øret , kan du få problemer med hørselen, men det er uvanlig at man får langvarig nedsatt hørsel ved en infeksjon i øregangen. Noen mennesker får gjentatte infeksjoner.


Hvis du svømmer hyppig og har hatt en infeksjon i øregangen tidligere, øker sjansen for at du får en infeksjon igjen. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. Kraftige dotter og verk i ørene er standard for meg når jeg er forkjølet og vondt i halsen som blir verre når jeg svelger har jeg rett som det er, men har aldri kommet på å dra til legen for det.


Pass på å drikke mye og det er lurt å bruke nesespray så du får åpnet ørene best mulig. Har de siste dagene hatt veldig øm og vond følelse på siden av halsen (venstre), under øret og mot kjeven. Kjenner det også i skulderen og noen ganger ned venstre arm.


Har søkt litt rundt og kan si det ikke er visdomstenner e. SpHar vondt i kjeven og øret på samme siden. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager. Får helt sykt vondt i halsen og i øret når jeg svelger. Hva kan dette komme av?


Burde jeg gå til legen? To informanter fortalte om smerter i nedre del av ansiktet, vekselvis på høyre og venstre side. Den ene av kvinnene sa hun hadde smerter langs kjeven opp mot øret , og at det kjentes som alt stammet fra tungen, som var sår, vond og sviende.


Den kjentes svullen, og hun hadde vondt for å tygge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg