fredag 26. mars 2021

Vondt nederst i magen høyre side

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Sitter smertene kun nederst til høyre , bør du være oppmerksom.


Ved blindtarmbetennelse får du gjerne smerter rundt navlen tidlig i forløpet, mens smertene gradvis flytter seg til et område i nedre, høyre del av magen. Denne smerten er en magesmerte under høyre side av magen , som senere kan spre seg til ryggen.

Det er sannsynlig at det kan forårsake smerte som følge av tarmbetennelse, som kolitt, irritabel tarmsyndrom eller Crohns sykdom. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen.


Smerter nederst i magen : Kan være tegn på en gynekologiske tilstand hos kvinner. Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet.


Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen.

Når det er sagt, så er det jo veldig vanlig å ha vondt i magen , både på høyre og venstre side. Derfor kan det være litt vanskelig å oppdage at det er akkurat blindtarmbetennelse en har. Det gjør vondt når jeg beveger på meg og bøyer meg, blåser magen opp. Ligge på høyre side er ubehagelig. Når hoster, kjenner jeg det nykker litt, men det gjør ikke veldig vondt.


Min lege sendte meg til CT og den tok jeg for dager siden , tirsdag. Blindtarmen ligger nederst på magen på høyre side. Se ann symptomene, ville ikke tatt så mye smertestillende, for da vet du ikke hvor vondt det egentlig er, og dersom det er blindtarmen så er det alvorlig og den forverrer seg veldig fort.


Det kommer og går, helt uavhengig av hva jeg spiser og gjør. Det har nok vedvart i to mnd nå. Vært hos lege flere ganger, og ble sendt til urolog da jeg følte smertene kunne komme fra bitestiklene.


Hvor gjør det vondt ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Har du smerter over hele magen ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Du kan også oppleve press i magen.

Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt. Når luftsmerter oppstår i øvre, venstre del av bukhulen, kan de mistolkes som å komme fra hjertet. Når smerten forekommer på høyre side , kan den mistolkes som å skyldes galleveissykdom eller blindtarmbetennelse. Der stikker liksom til også gir det seg litt igjen. Når jeg kjører bil kjenner jeg det veldig godt, gjør vondt når jeg flytter på beinet.


Har hatt vondt i høyre side i hele dag. Værre når jeg går og står. Det går greit når jeg ligger og sitter. Er dette livmor som strekker seg eller kan det være blindtarmen?


Har ikke feber, kvalm eller dårlig matlyst, men krampeaktig ubehag. Når jeg trykker inn på magen , på høyre side og slipper ut. HELLP-SyndroTilstanden kan gi magesmerter i øvre høyre kvadrant (relatert til lever). Vedvarende smerter høyt i magen eller på høyre side , gjerne samtidig med uvelhet,. Er du gravid med tvillinger, bør du ha lav terskel for å ta kontakt.


Det er fra skambeinet og halveis opp mot navlen og utover mot høftene. Reiste meg, satte meg ne snudde meg fra en side til den andre i senga. Jeg hadde vondt uansett hva jeg gjorde. Jeg var øm fra utsiden og inn kan du si. For det var vondt bare å ha på meg klær.


Oftest galleveispatologi eller leversykdom. Andre muligheter er pankreatitt, magesår, appendisitt med atypisk leie, appendisitt hos gravi subfrenisk abscess, nyrepatologi, kolontumor i høyre fleksur, hjerteinfarkt, lungebetennelse. På høyre side så kjennes det ut som om det er noe som presses mot ribbeina. Jeg blir ofte sittendes litt skjevt fordi det er ubehagelig, ikke vondt.


Noen som har peiling på hva det kan være? Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle. Det passer aldri med vondt i korsryggen.


Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg