tirsdag 1. desember 2020

Vondt i magen på venstre side

Vind je ideale vakantie naar Side op TUI. Profiteer het hele jaar door van de TUI garanties. Vertrek dicht bij huis! Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving.


Vondt i magen på venstre side

I dag skal vi ha fokus på dette som er et vanlig problem, og forsøke å finne årsaker. Du kjenner smerter på venstre side av magen , men hvorfor? Veldig mange mennesker sliter med hyppige magesmerter grunnet en dårlig fungerende tarm.


Forstoppelse kan være årsaken til smerter. Er smertene lokalisert ved navlen, eller lenger ned i magen , på høyre eller venstre side , har det gjerne med tarmen og gjøre, sier hun. For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Smerter nederst i magen : Kan være tegn på en gynekologiske tilstand hos kvinner. Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider.


Om natten våkner jeg mange ganger fordi jeg får smerter når jeg snur meg. Om morgenen kommer jeg meg nesten ikke opp av sengen fordi det er så vondt. Jeg føler at magen min er litt øm og sår på en måte. Har vondt på venstre side for navlen min og nedover.


Nei, aldri smerter om natta. Han blir uvel når smertene er på det verste. Ingen oppkast eller kvalme. Det er spesielt etter endt arbeidsdag at smertene er ille.


Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen , som regel på venstre side. Smertene kan komme og gå eller være konstante. Andre muligheter er nyrepatologi, kolontumor i venstre fleksur, hjerteinfarkt, pneumoni.


Nedre venstre kvadrant. Oftest divertikulitt eller kolitt. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.


Jeg vet ingen her kan gi meg en diagnose eller noe, men jeg trenger litt veiledning her. Idag når jeg stod opp fikk jeg plutselig voldsomt vondt i siden av magen på venstre side. Dette er altså i eggstokk området (tror jeg). Smerte er sylskarpe og føles som om noe revner eller blir dratt i. Jeg har også i åresvis hatt problemer på venstre side av magen nesten helt oppe under ribbena. Fikk det lenge før M. E (eller ihvertfall mange år før jeg ble så syk som nå), og har hatt det siden.


Var til legen dengang, og var på en eller annen mindre koselig undersøkelse. Jeg har hatt smerter bak på ryggen, litt på venstre siden konstant i et døgn nå. Men i varierende grad.


Jeg kan ikke si det helt sikket, men det virker som om smertene kommer fra leveren. Blir litt bedre når jeg legger meg ne men kjenner det fortsatt. Kjennes ut som den har hovna opp, det presser liksom.


Hei, jeg har den siste måneden opplevd en gradvis økende følelse av ubehag og trykk i området under de nederste ribbeina på venstre side. I begynnelsen var plagene av en karakter som gjorde at jeg fint kunne fungere i jobb og studier, men de siste to ukene har plagene forverret seg. Smerter på venstre side tyder vanligvis på at venstre nyre er berørt. Når dette er årsaken, smerte på venstre side av magen bevege seg inn mot midten av magen i løpet av noen få timer, noe som skaper mage ømhet eller sårhet.


Det er viktig å få en person med disse symptomene til legevakten umiddelbart for behandling. Vondt i magen og magesmerter rammer de aller fleste av oss, men bør alltid tas på alvor. Magesmerter og vondt i magen kan ha en rekke årsaker.


Vanlig diagnoser er fordøyelseproblemer, forstoppelse, magevirus, menstruasjonssmerter og matforgiftning. Symptomene på kreft i tarmen avhenger av hvor kreften sitter. Bildet over viser hvor man finner kreft i tykktarmen. Bildet viser en persons tarmsystem sett forfra.


Til venstre på bildet blir derfor høyres side på pasienten. Som det fremgår av tegningen oppstår de fleste tilfellene av tykktarmskreft på venstre side i tarmen. Tenk også på ureterstein, bekkeninfeksjon, ovarialcyste, ovarietorsjon, ekstrauterin graviditet, inkarserert hernie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg