tirsdag 15. desember 2020

Svimmel kvalm hodepine

Jeg har hatt kvalme og hodepine over lengre ti svimmelheten kommer og går. Føler at jeg aldri får nok søvn. Jeg lurer på hva dette kan være og om det er noe jeg kan gjøre med det. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Tiltak retter seg etter utløsende årsak.


Ved akutt, nyoppstått uttalt svimmelhet som ikke passer med BPPV innlegges pasienten akutt i nevrologisk avdeling for videre utredning.

Trett, orker lite, dårlig matlyst og elendig konsentrasjon kan skyldes så mangt. Det er såkalt organovergripende med symptomer fra flere organsystemer. Forstyrrelse i stoffskiftet, blodmangel eller høyt blodsukker kan være årsak til dette.


Hodepine kan i seg selv slå ut konsentrasjon, likeledes svimmelhet. Har du hodepine en gang i uken blir det over dager i året! Søk hjelp før hodepinen blir en stor plage for deg. Hodepine er som alle andre smerter kun et varsel om at noe kan være galt. Smertekilden er ofte feilfunksjoner i nakkens muskler og ledd.


En og samme pasient kan ha flere typer hodepine.

Det er relativt vanlig, men kan også innebære mer alvorlige diagnoser. Han understreker at du bør oppsøke lege hvis du opplever svimmelhet som varer i flere timer, og spesielt hvis det er kombinert med kvalme, oppkast, lyskyhet, hodepine og nakkestivhet. Først må din behandler finne ut hvilken type svimmelhet du har.


Ved feil bruk av medisin mot hodepine kan man på et tidspunkt bli avhengig av dem. De betyr at det oppstår hodepine dersom man forsøker å slutte med dem. Den som er daglig plaget med hodepine , som benytter medikamenter av typen smertestillende, betennelsesdempende eller migrenemedisin og som får forverring av hodepinen når de forsøker å. Har i det siste vært mye små svimmel , kvalm , tung i kroppen, tiltaksløs og hodepine , og følt meg sliten. På jobb skylte de på at dem trodde det var varmen. Men var hos legen i går og tok masse blodprøver som jeg får svar på om ei uke.


Legen trodde det kunne være jernmangel, noe med blodtrykket ell. Du føler deg svimmel mer eller mindre hele tiden. Du blir uvel både av å bevege deg og av å se på ting som beveger seg.


Noen medisiner du tar kan ha mulige bivirkninger og efedrin er intet unntak. Selv om mange mennesker bare oppleve mindre eller ingen bivirkninger, er det mulig å bli svimmel , kvalm , nervøs, rastløs eller irritert når du tar efedrin. I tillegg mange mennesker har problemer med å sove og utvikle hodepine med langvarig bruk. En plutselig og kraftig hodepine som er mer intens enn du tidligere har opplevet, kan være et alvorlig tegn på hjerneblødning.


Hodepinen starter gjerne på den ene siden eller i bakhodet. Migrene er en tilstand som folk flest forbinder med kraftig, bankende, ensidig hodepine og kvalme. I de senere år har man imidlertid blitt mer oppmerksom på at mange migrenepasienter også opplever svimmelhetsanfall, og at hodepine ikke nødvendigvis opptrer i forbindelse med svimmelheten.

Man får en følelse av at rommet snurrer rundt som en karusell, at det står på skrå eller opp ne eller at gulvet gynger som et skipsdekk. Denne hodepinen kan også ledsages av kvalme, oppkast, lys- og lydskyhet, men i mindre grad enn ved migrene. Svimmelhet, på fagspråket kalt vertigo, er en bevegelsesillusjon. Hodepine med opphav fra kjeve: Smerter fra muskulatur i ansikt og kjeve, evt.


Ofte er hodepinen lokalisert i ansikt og rundt øynene samt tinning. Hjernesvulster kan forårsake ulike symptomer og tegn, og hodepine er kanskje det vanligste. Siden hodepine er så vanlig, og hjernesvulser så sjeldne, er sjansen for at hodepine er et tegn på hjernesvulst ytterst liten.


Irriterte ledd i nakken eller stramme nakkemuskler kan gi nedsatt presisjon i koordineringen mellom syn, hørsel og hodebevegelser. I tillegg er gjerne pasienten klar over at nakken er stiv eller vond og hodepine er også svært hyppig rapportert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg