mandag 28. desember 2020

Sushi for gravide

Sushi for gravide

Bestill Sushi hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.


Sushi for gravide

Finn laveste nettpris her. Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over. Melk og meieriprodukter. De konkluderer derfor med at gravide trygt kan spise sushi. Det er heller ved økende grad av bearbeiding eller lengre lagring, som eksempelvis er tilfellet ved røykelaks og rakefisk,.


Sushi Lenge var sushi på listen over matvarer gravide skulle holde seg unna. Men gravide kan spise sushi av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene som er listet opp i tabellen lenger oppe i artikkelen. Det er også større sjanse for å få i seg bakteriene ved å spise hjemmelaget sushi enn ved sushi som er kjøpt ferdig. VKM kommer ikke på bakgrunn av forskningsrapporten med noen advarsel eller klar oppfordring til gravide om å unngå sushi.


Sushi for gravide

Det er mindre forekomst av listeriabakterier i sushi enn sashimi, og for gravide er ferdigkjøpt sushi er tryggere enn hjemmelaget, ifølge en ny rapport. Slik lagar du sushi som er trygg å ete. Vær forsiktig med å spise rå fisk på utenlandsreise.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Kosthold for gravide.


Sushi for gravide

Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Et gjentakende spørsmål hos oss er om man kan spise sushi når man er gravid. Dette rådet gjelder sushi i Norge. Ja det kan du, men det er noen forhåndsregler du bør ta! Riktig lagring av råvarer og god hygiene er viktig når det gjelder sushi.


Hovedrådene finnes her. Vann er også den beste tørstedrikken når man er gravid eller ammer. Drikk gjerne 1-glass lett- eller skummet melk om dagen, det hjelper deg å dekke behovet for protein, kalsium og jod. Gravide og ammende bør ikke få seg for mye koffein, og det anbefales maks 1-kopper kaffe eller 3-kopper vanlig te.


Vitenskapskomiteen for mattrygghet har vurdert sushi som trygt for gravide , så det kan du fint spise. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage. Unngå myke oster og muggost. Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi -restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges.


Men hva med dem som er hekta på sushi ? Her har gravide ingenting å frykte, bare de styrer unna bitene med tunfisk og følger de samme retningslinjene som befolkningen for øvrig: All fisk som skal spises rå, bør fryses ved -20°C i minst timer for å ta knekken på eventuelle parasitter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg