torsdag 17. desember 2020

Svangerskapet uke 28

Halsbrann og sure oppstøt er vanlige plager i svangerskapet. Lukkemuskelen som sitter der spiserøret går ned i magesekken, svekkes i svangerskapet. Derfor kan magesyre komme opp i spiserøret. Gode råd er å spise langsomt, og tygge maten grundig.


Spis små måltider, og unngå å ligge flatt eller bøye deg framover like etter et måltid.

Svangerskapet deles utviklingsmessig inn i tre trimestre. De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden vil fosterutviklingen danne kroppens grunnleggende struktur og de ulike organene. Andre trimester varer frem til uke 28.


Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


For at du skal ha det bra under svangerskapet , vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller.

Fra sjuende måned avhenger veksten av evnen til å produsere insulin. Insulin gjør at sukker fra blodet kan trenge inn i fettcellene, og når sukkeret har kommet inn i cellene, stimulerer insulinen stoffskiftet slik at det produseres proteiner og sukker. På denne måten bidrar insulinet til at det bygges opp litt kroppsfett. Dermed blir barnets kropp stadig rundere. Barnet ditt har mer enn.


Video: Gravid uke Gravid uke , se video Se video som viser hvordan det er å være gravid i uke 28. Energibehovet øker noe under svangerskapet fordi kroppen blir større, fosteret vokser og fordi graviditeten innebærer at nytt vev dannes, blant annet i livmoren og i brystene. Halvveis i svangerskapet begynner fosteret å ta til seg (drikke) og ta opp (absorbere) store mengder av fostervæsken. Under de siste 2-månedene av svangerskapet nærmer magetarmfunksjonen seg den som en normal nyfødt baby har. Frem til da dannes kontinuerlig små mengder mekonium i fordøyelseskanalen som i sin tur bæsjes ut i. Det er naturlig at hemoglobinkonsentrasjonen (Hb) synker i svangerskapet fordi plasmavolumet utvider seg.


Det vil være en krevende tid for foreldrene og en prematur fødsel kan føre med seg ulike komplikasjoner. Det er heldigvis ikke mange som føder på dette tidspunktet i svangerskapet. Dette er siste uke i andre trimester.


Fra denne uken regnes ikke barnet som ekstremt prematur lenger. Lungene fungerer, men barnet vil fremdeles ha behov for pustehjelp om det fødes nå. Du er nå over halvveis i svangerskapet og kan etter hvert kjenne bevegelser utenpå magen.

Gravid uke og 28. Gravide bør få tilbud om måling av hemoglobin i første trimester og i uke av svangerskapet for å avdekke jernmangel. Fosteret har både våkne perioder og søvnperioder. De gikk tilslutt over til å bli premature rier, og de var ikke vonde – det var helt vanlige kynnere som bare plutselig begynte å komme oftere og oftere.


Hvilken uke er du i? Det er ikke alltid så lett å forstå hvilken uke du er i. Du er ikke gravid ennå, men vil etter planen bli det i slutten av uke 2. Du er i gang med livets mest fantastiske reise. Her er en oversikt over hva som skjer med deg og knøttet gjennom svangerskapet , uke for uke. Det er mange selskap som krever en legeerklring etter uke 28. Denne injeksjonen vil hindre at kroppen din produserer antistoffer mot babyens blodlegemer som kan ha kommet over i ditt blodomløp.


Uke 29: Det begynner å bli trangt om plassen, og du merker press mot tarmene. Sure oppstøt er også vanlig. Se det som et varsel på hva som kommer, og forsøk å hvile litt når du kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg