torsdag 25. juni 2020

Uten gluten og melk

Jeg heter Kathrine Kragøe Skjelvan og driver Gluten - og melkefri Inspirasjon. Jeg har som deg slitt med langvarige magesmerter og med å finne frem i jungelen av allergimat. Den er solgt i tusenvis på DVD og hver DVD sees av minst personer.


Nå ser vi hyllemarkeringer i butikkene der det står Gluten og melkefritt Vi som lagde filmen og alle som bidro, tror vi har en liten bit av æren for at det har skjedd. Nei, men en bit på vei! Middag uten gluten og melk må jeg ha hver dag.

Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt. Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av. Her er noen tips til hva du kan bytte ut både melk og mel med alternativer som er laktosefri og uten gluten. SE OGSÅ: Oppskrift på havrekjeks uten gluten og melk. Sunne melkefri pannekaker.


Melk kan enkelt byttes ut med mandelmelk eller havremelk og fungerer dermed bra for deg med laktoseintoleranse. Ingen ku – ingen laktose. Denne sjokoladekaken er svaret.

Selv om denne kaken ikke inneholder melk eller gluten er den likevel fantastisk god og saftig, med en dyp sjokoladesmak og et hint av kaffe. Lag ditt eget glutenfrie mel Glutenfri bakst trenger ikke være avansert, og du trenger ikke gå til innkjøp av spesialvarer for å lage denne sjokoladekaken. Pannekaker uten melk og gluten. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til pannekakerøren er jevn. La røren svelle i minutter.


Melken blandes med edikken og den lar du stå i ca minutter. Bland mel, olje, bakepulver, og soyamelken. Ha i fiberhusken og bland inn skinke, hakket vårløk, hakket bladpersille og soltørkede tomater. Melk inneholder ikke gluten , og de aller fleste produktene fra TINE er glutenfrie og kan spises og drikkes av personer med cøliaki. Vi har imidlertid noen produkter som inneholder korn og gryn, og dermed inneholder gluten.


Det gjelder noen YT-produkter, NÅ-produkter, rømmegrøt, Ryfylkegomme, Mølsgomme, og noen yoghurtvarianter med topping og tilbehør. Jeg heter Anne Spurkland og er lege, forsker, immunolog og pasjonert baker av frie kaker som alle kan spise. Er det mulig å lage en skikkelig god sjokoladekake fri for egg, melk og gluten ? OBS: Mye av maten fra helsekostforretninger inneholder gluten og melk. Generelt: Les godt på all emballasje!


Naturlig glutenfrie ( og melkefrie) produkter - OBS blodsukkeret! Ris, rismel, rispasta, puffet ris, rismelk - Hirse kokes min. Svært næringsrikt og har høyt.

Hver nyttårsaften de siste årene (sånn omtrent) har jeg tatt på meg å bake en kake uten egg og gluten. Det er for at alle som er tilstede på feiringen skal få spise samme kaken. Der fikk hun gode råd til hvordan man kan lage skikkelige kjøttkaker uten gluten , melk og egg! Hi hi, skal sette denne deigen snart.


Lurer også på hvilket mel dere brukte til nanbrødene, for som hun over skriver, det kan gjøre stor forskjell. Har Semper Mix (den med melk ) og Semper Fin Mix ( uten melk ) her på hytta, håper det var en av disse. Jeg kommer tilbake med resultatet senere og vil gjerne høre mer om øya deres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg