onsdag 24. juni 2020

Smerter i høyre side av magen

Bekijk het ruime aanbod op TUI. Vertrek dicht bij huis! Brukere har fått hjelp mot bl. Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving.


PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer, er det beste tiltaket hvile og fysioterapi. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet.


Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Alle vil på et eller annet tidspunkt merke at det er noe galt.


Smerter i høyre side av magen

Smerter i nedre del av magen. Trykk mot dette stedet vil utløse kraftige smerter. Det er viktig å kontakte helsevesenet raskt ved mistanke om blindtarmbetennelse. Du har altså anfall med sterke smerter i magen , og smertene sitter på høyre side øvre del samt inn mot midten.


I tillegg er du siste tiden plaget av sure oppstøt. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Hva er årsaken til smerter i nedre høyre kvadrant av magen ? Diagnosen stilles klinisk (Mantrels skår), ved CRP, blodprøve av hvite blodlegemer og eventuelt billeddiagnostikk. Du har fjernet din, og det er lenge siden slik jeg forstår det slik at senkomplikasjoner etter dette skal vi utelukke. Videre forteller Eidjar at de fleste vil merke det dersom de har fått blindtarmbetennelse, da det skaper sterke smerter nederst på høyre side av magen.


Utvikle raskt, ledsaget av alvorlige akutte smerter i høyre øvre kvadrant, kvalme, oppkast, guling av huden og sclera. En betent blindtarm oppstår spontant, og vil gi smerter på høyre side i magen. Viral hepatitt - har et kronisk kurs med perioder med eksacerbasjoner og leverforstørrelse. Konstant pasienter føler tyngde, kjedelig smerte i høyre side av magen , ubehag langs tarmene, tap av appetitt. Jeg synes at siden smertene du beskriver er såpass intense og vonde så bør du få en vurdering av legen din.


Dette hørtes ikke godt ut. Det er også andre tilstander som kan gi smerter på høyre side av. Med smerter i høyre side av magen nedenfor, er leger mest vanlige. Det er forbundet med appendikulær prosess som ligger her og dens betennelse. Statistikk av kirurgiske inngrep av den generelle kirurgiske avdelingen viser at appendektomi forårsaker maksimal aktivitet.


Imidlertid er rettidig magesmerter ikke begrenset til en enkelt årsak. Har hatt vondt i høyre side i hele dag. Værre når jeg går og står. Det går greit når jeg ligger og sitter.


Er dette livmor som strekker seg eller kan det være blindtarmen? Har ikke feber, kvalm eller dårlig matlyst, men krampeaktig ubehag. Når jeg trykker inn på magen , på høyre side og slipper ut. Hei Jeg har hatt vondt i høyre del av magen i et par dager nå, og begynner å lure på hva det kan være. Først trodde jeg det var en strekt muskel, siden det kjennes ut som det.


Men det gjør ikke vondt når jeg trykker på punktet det er vondt, så jeg tror ikke det er en strekt muskel likevel, siden. I snart år har jeg hatt en følelse, hver dag, hele dagen, i området der leveren ligger. Konkret ligger ubehaget rett under (altså på innsiden) av de to nederste ribbein på høyre side av buken.


Det er aldri smerter , ubehaget kan heller beskrives som en følelse av at noe er stort, hovent, får ikke plass under der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg