fredag 19. juni 2020

Svangerskapsuke 32

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. I tarmen tas det opp mineraler, som kalsium og jern, til. Blodvolumet ditt har økt med til prosent siden du ble gravid.


Svangerskapsuke 32

Du opplever kanskje økende kortpusthet. Forklaringen er at livmoren nå presser på mellomgulvsmuskelen slik at lungene ikke klarer å puste inn så mye som før. Kanskje er du også mer klumsete enn normalt.


Når du er gravid i uke skal fortsatt barnet doble sin vekt før du kommer til fødselsdagen. Dette er noe som kommer til å merkes uansett om magens vekt og din vekt øker raskere enn tidligere. Prøv å hvile så mye du bare kan. I svangerskapsuke pågår det i kroppen din en stadig forberedelse før fødselen. Svangerskapsuke 28.


Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Spedbarn som fødes etter uke , klarer seg som regel fint. De kan ha bruk for noen flere dager på sykehuset, men vil på lengre sikt ha like gode helseutsikter som barn født rundt termin. Det fødes få spedbarn før uke 32. Disse barna må ligge lenger på sykehuset.


Barna er underutviklet når de kommer til verden. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Som annet vev i kroppen, kan også området ved håndleddet være mer væskefylt og hovent i denne fasen av svangerskapet.


Jeg er i trimester graviditetsmåned og hele 7 av svangerskapet er overstått. Dagene begynner å bli fullt opp med tanker om fødsel og tiden etter. Hvordan skal vi få tid til alt?


Jeg må ha en plan klar før den tid kommer, slik at vi ikke må stresse oss til barnehagen hver dag. Urinblæren din blir klemt sammen av barnets hode, så sjansen er stor for at du flyr hyppig på toalettet både dag og natt. Gravid uke symptomer. På svangerskapskontrollen skal du få vite hvordan barnet ditt ligger, og om hodet er festet eller ikke. De aller fleste legger på seg en god del nå, mange så mye som opptil kilo.


Dobbeltsjekk Etter 32. Legen eller jordmor vil være på utkikk etter tegn på infeksjon, for tidlig fødsel eller svangerskapsforgiftning, en komplikasjon i svangerskapet. For RhD negative gravide utgår tidligere rutine med kontrollprøver i svangerskapsuke og 36. Ny rutine for RhD negative gravide kvinner er kontrollprøve i svangerskapsuke 24.


Det skal i svangerskapsuke sendes inn EDTA-rør (ml), hvorav det ene glasset er til antistoffscreening, det andre til føtal RHD typing av foster-DNA. Se så mye magen har vokst nå! I dag er jeg inne i min svangerskapsuke 3 jeg har gått gravid i fullgåtte uker, og nå er det ikke lenge til jeg er gravid i åttende måned. Og ikke minst, ikke lenge igjen til jeg faktisk er høygravid!


Vekt og lengde: Tallene for vekt og lengde som du finner i uketekstene, er gjennomsnittligtall basert på aktuell litteratur. Se på dem som veiledende – barn utvikler seg forskjellig også før fødselen. Om barnet: Hva drømmer babyen om?


I begynnelsen av denne uken er fosteret uker gammelt. Det kan ikke bevege seg så fritt som før, siden det er mindre plass i livmoren, og bevegelsene blir dermed ikke like store. Uke (fosterets uke 30) Fosteret får en lengde på ca. Benmargen overtar oppgaven med å produsere røde blodlegemer fra leveren. Fettlaget omkring huden vokser hurtig og huden er ikke lenger så gjennomsiktig.


Svangerskapsuke 32

Knoklene er fullt utviklet, men fortsatt myke og bøyelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg