tirsdag 23. juni 2020

Mattilsynet gravid

Reduser risikoen for utrivelige og kostbare overraskelser. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


I brosjyren Gode levevaner før og i svangerskapet (PDF) er alle de viktigste rådene til gravide samlet. Det må svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, så det er gjerne personer i risikogrupper - som f.

Les mer på Matportalen. Listeriabakterien kan gi sykdommen listeriose. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.


Gravide kan trygt spise honning. Et lite barn skal vokse og utvikle seg, ene og alene ved hjelp av de næringsstoffene moren tilfører fra sine egne kroppslagre eller får i seg gjennom kosten. Da blir det ekstra viktig at hun spiser mat som er sunn og næringsrik, og i tillegg tar tilskudd av enkelte næringsstoffer. Vi er Statens tilsyn for planter, fisk, dyr og næringsmidler.


Samfunnsoppdraget vårt strekker seg fra jord og fjord til bord.

På Matportalen står det at gravide og ammende trygt kan spise tunfisk på boks, men at de bør holde seg unna fersk tunfisk. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Hvorfor skal ikke gravide bruke CLA? Det kan ha uheldige effekter både på fødselsvekt og –lengde, skriver de på sine nettsider.


Statens næringsmiddeltilsyn (SNT) siterer også i sin rapport en studie som viste at CLA kunne forkorte svangerskapslengden. Advarer mot A-vitamin. En av ingrediensene gravide advares mot, er A-vitamin.


Kosthold for gravide. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Mattilsynet fraråder gravide mot å ta CLA som kosttilskudd. Dersom den gravide kvinnen har spist risikoprodukter for listeriose (men uten at bakterien er påvist i produktet) og utvikler feber uten annen åpenbar årsak bør den gravide undersøkes av fastlege for ev. Skalldyr: Det viktigste er god varmebehandling.


Som gravid kan du spise nesten alt av skalldyr, som reker, blåskjell, hummer, kreps og scampi. Da har jeg fått avklart og bekreftet nok en gang at et stort slakteri i Oslo-området slakter kuer som har nesten ferdig utviklede kalver. Nei, det er det dessverre ikke. Kan gravide spise sushi? På bakgrunn av denne forskningen går Fødevarestyrelsen ut og fraråder gravide å drikke shots, juice og tilskudd basert på ingefær.


Dette rådet gjelder sushi i Norge.

Han synes likevel forskningen er så tydelig at det var nødvendig å skjerpe anbefalingene til gravide. Hudpleieprodukter som kan være skadelige for gravide , er ikke tillatt å selge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg